• Οικονομία

    Υπ. Εργασίας: Αυτά είναι όλα κι όλα τα αναδρομικά, δεν έχει γίνει κανένα λάθος

    • NewsRoom
    Αχτσιόγλου

    Έφη Αχτσιόγλου. Υπουργός Εργασίας


    Για δημιουργία εντυπώσεων κάνει λόγο το Υπουργείο Εργασίας, αναφερόμενο στα δημοσιεύματα περί λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. Το υπουργείο ουσιαστικά απορρίπτει κάθε περίπτωση για επανυπολογισμό, στρεφόμενο κατά των ΜΜΕ, ενώ παραδέχεται  κυνικά πως τα «κουτσουρεμένα» ποσά που είδαν οι δικαιούχοι να τους επιστρέφονται είναι το μοναδικό ποσό που έχουν να λάβουν. Την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για «κυβερνητική κοροϊδία» και προαναγγέλλουν νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

    «Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του «ΕΘΝΟΥΣ», προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση», τονίζει το Υπουργείο Εργασίας.

    Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», οι χιλιάδες απόστρατοι και συνταξιούχοι των ειδικών µισθολογίων ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία που είδαν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους από την επιστροφή αναδρομικών, σε σχέση με αυτά που περίμεναν. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η μείωση φτάνει και το 70% του συνολικού ποσού, λόγω της ενεργοποίησης των µνηµονιακών µειώσεων στις συντάξεις, την παρακράτηση του φόρου εισοδήµατος και την εισφορά για την ιατροφαρµακευτική περίθαλψη.

    Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας, «οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας.

    Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν.

    Η εξ’ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατεβλήθη στο συνόλου του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.

    Η αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί όσες προσπάθειες και αν καταβάλει μερίδα του Τύπου», τονίζει το Υπουργείο.

    Παρόλα αυτά, για να ζητήσει κανείς νέο υπολογισμό των αναδρομικών θα πρέπει να κάνει νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χάος με τα αναδρομικά: Τι πρέπει να κάνετε για να ζητήσετε νέο υπολογισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συντάξεις, επιδόματα, αναδρομικά, κοινωνικό μέρισμα: Οι ημερομηνίες πληρωμής μέχρι τέλος του χρόνου



    ΣΧΟΛΙΑ