ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ΙΟΒΕ δημοσίευσε δελτίο εξελίξεων στην Βιομηχανία, με τα καταγεγραμμένα στοιχεία να σημειώνουν νέα υποχώρηση της ανεργίας τον Αύγουστο (y-o-y), στο 8,0%, σε σχέση με ένα έτος πριν.
Παράλληλα, καταγράφηκε μικρή επιδείνωση για το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο, λόγω εξασθένισης σε Βιομηχανία, Κατασκευές και Υπηρεσίες, ενώ σημειώθηκε βελτίωση σε Λιανικό εμπόριο και Καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν:
– Υποχώρηση των προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 105,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 113,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα (110,6 μον.).
– Μείωση για τη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Υποχώρηση 2,7% (y-o-y) στην Ελλάδα, έναντι ανόδου 1,1% στην ΕΕ27. Μικρή μείωση για την εγχώρια Μεταποίηση 0,8% (y-o-y).
– Ενίσχυση των εξαγωγών της Βιομηχανίας, 1,8% τον Ιούλιο (y-o-y). Μείωση του εμπορικού ελλείμματος στα €3,3 δισεκ., από €3,8 δισεκ. ένα έτος πριν.
– Από το Ειδικό Θέμα «Στοιχεία κύκλου εργασιών εγχώριας βιομηχανίας το β΄ τριμ. 2025»:
– Μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών της Βιομηχανίας 2,8% το β΄ τριμ. του 2025 στην Ελλάδα έναντι ήπιας ανόδου 0,9% στην ΕΕ27.
– Σε τρέχουσες τιμές, ενίσχυση για το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων 3,7% το β΄ τριμ. του 2025, από αύξηση 5,7% ένα έτος νωρίτερα.
Αύξηση για τη Μεταποίηση, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, κατά 7,2% το β΄ τριμ. του 2025 από επίσης άνοδο 3,1% ένα έτος πριν.
Θα βρείτε ΕΔΩ το Δελτίο.
Διαβάστε επίσης:
Κεραμέως: Ψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο – 66 από τα 97 άρθρα πήραν από 161 έως 230 «ναι»
Ebury: Ανάπτυξη μόλις 0,1% για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο
ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο τέλος Σεπτεμβρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 5 νέα βραβεία για την Lidl Ελλάς στα Hellenic Responsible Business Awards 2025
- Κάλας: Η Ρωσία δεν έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί στην ΕΕ, αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να προετοιμαστεί
- Βερολίνο: Αναταράξεις στην κυβέρνηση φέρνουν οι εξαγγελίες για στράτευση
- Μητσοτάκης προς Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back»;
