• Οικονομία

    Ιαπωνία: Αμετάβλητα άφησε τα βασικά επιτόκια η κεντρική τράπεζα της χώρας

    • NewsRoom
    Haruhiko Kuroda, Διοικητής Τράπεζας της Ιαπωνίας

    Haruhiko Kuroda, Διοικητής Τράπεζας της Ιαπωνίας (REUTERS)


    Αμετάβλητα άφησε τα βασικά της επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σε μια κίνηση που ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters.

    Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανέφερε επίσης ότι θα αγοράσει τα απαραίτητα ποσά ιαπωνικών κρατικών ομολόγων με σταθερό επιτόκιο προκειμένου να διατηρήσει τις αποδόσεις της 10ετούς JGB στο 0%.

    «Η Τράπεζα θα στηρίξει τη χρηματοδότηση, κυρίως εταιρειών, και θα διατηρήσει τη σταθερότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και δεν θα διστάσει να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης εάν χρειαστεί», ανέφερε στη δήλωση νομισματικής πολιτικής της.

    Σχολιάζοντας την κίνηση, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Naohiko Baba, δήλωσε στο CNBC Πως οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας «αγοράζουν χρόνο» για να υπερασπιστούν την πολιτική τους.  «Η στρατηγική τους είναι να αγοράζουν χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο, παρεμβαίνοντας περιστασιακά στην αγορά συναλλάγματος», ανέφερε.

    «Δεν πιστεύουν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση αυτού του άλλου ζητήματος», είπε σχετικά με την αποδυνάμωση του ιαπωνικού γεν. «Αν ναι, η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρέπει να αυξήσει σημαντικά τα επιτόκια», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μικτά πρόσημα για τις Ευρωαγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    ΥΠΕΞ Κίνας: Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    Εποχή Musk στο Twitter: Έτοιμος να πληρώσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ στα τρία μεγαλοστελέχη που απέλυσε



    ΣΧΟΛΙΑ