• Οικονομία

    Η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων», η απάτη των 15 δις και η φυγή στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ αναζήτησης μιας αυτοαποκαλούμενης «βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων» που ονομάζεται Ρούτζα Ιγκνάτοβα η οποία έστησε μια απάτη δισεκατομμυρίων με θύματα ισχυρούς πελάτες.

    Σύμφωνα με το BBC η 39χρονη επιχειρηματίας από τη Βουλγαρία «πλάσαρε» το one coin στα σαλόνια της αγγλικής αριστοκρατίας, αποκαλώντας το «δολοφόνο του bitcoin».

    Ήταν μόνο η αρχή. Έκτοτε, εκατοντάδες ανυποψίαστοι επενδυτές παγκοσμίως, εμπιστεύθηκαν το κρυπτονόμισμά της, με τους Βρετανούς να ξοδεύουν κάτι περισσότερο από 30 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

    Αργότερα, θύματα από τον Καναδά μέχρι την Βραζιλία και από τη Νορβηγία μέχρι την Ασία έδωσαν τον δικό τους πακτωλό χρημάτων, με το συνολικό ποσό να κυμαίνεται μεταξύ 4 έως 15 δις ευρώ.

    Στην πορεία οι επενδυτές ανακάλυψαν δυσλειτουργίες στον τρόπο λειτουργίας του κρυπτονομίσματος και την απουσία blockchain με την 39χρονη να τους καθησυχάζει μέσω συνεργατών της, συνεχίζοντας παράλληλα η ίδια να επενδύει τα χρήματα των ανυποψίαστων πελατών για ίδιον όφελος. Το 2017 όμως η απουσία της Ρούτζα από μια κρίσιμη συνάντηση Ευρωπαίων επενδυτών άναψε το φιτίλι της έντονης αμφισβήτησης και έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη.

    Σύμφωνα με το BBC μεταξύ των Αρχών που καταζητούν την 39χρονη Βουλγάρα είναι και το FBI, το οποίο προσκόμισε έγγραφα στο δικαστήριο που αποδείκνυαν ότι η Ιγκνάτοβα δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της ταξίδεψε από τη Σόφια στην Αθήνα και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.



    ΣΧΟΛΙΑ