ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 0,2% σημειώθηκε στη Γερμανία τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο σε τριμηνιαία βάση, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν μείωση του ίδιου μεγέθους.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), οι τελικές καταναλωτικές δαπάνες της κυβέρνησης και ειδικότερα των νοικοκυριών, αυξήθηκαν το γ’ τρίμηνο του 2024.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι οικονομικές επιδόσεις μειώθηκαν κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2024 (προηγουμένως: -0,1%), μετά από αύξηση 0,2% στις αρχές του έτους.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,2%.
Ωστόσο, μετά την προσαρμογή σε τιμές και ημερολογιακή προσαρμογή, το ΑΕΠ κατέγραψε μείωση 0,2%, για τον λόγο ότι υπήρχε μία εργάσιμη ημέρα έξτρα, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021 οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο
Volkswagen: Ανακοίνωσε το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους από την εποχή της πανδημίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Basket League: Η ΕΡΤ καταθέτει βελτιωμένη πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος
- To Neptune Pireas της Μελίνας Τραυλού κατέπλευσε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με 4.000 αυτοκίνητα
- Ευρωαγορές: Βουτιά 1% για τον FTSE 100 – Προβληματισμός για FED και ανακούφισης για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Οι μέτοχοι της Genco απέρριψαν τους υποψήφιους της Diana
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.