• Οικονομία

    Γερμανία: Υπό όρους η βοήθεια της ΕΚΤ σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης

    Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία

    Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας


    Από όρους θα πρέπει να συνοδεύεται η βοήθεια της ΕΚΤ για τις αυξανόμενες αποδόσεων των ομολόγων ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, δήλωσε ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

    Όπως ανέφερε σήμερα στο περιοδικό Der Spiegel, ο οικονομικός σύμβουλος του Λίντνερ, Λαρς Φελντ, προέτρεψε την ΕΚΤ να επιβάλει όρους σε οποιαδήποτε παροχή βοήθειας προκειμένου να προωθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε μεταδώσει το Reuters την Δευτέρα, η Γερμανίας αντέδρασε στην υπόσχεση της ΕΚΤ να προσφέρει νέα στήριξη στις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου, στην έκτακτη συνεδρίαση του προηγουμένου μήνα.

    Από την πλευρά του, ο Φελντ ανέφερε στο Der Spiegel ότι «όποιος θέλει χρήματα από την κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παράσχει κάτι σε αντάλλαγμα».

    «Αυτό περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που εποπτεύονται από ανεξάρτητους θεσμούς· οτιδήποτε άλλο θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης» πρόσθεσε ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

    Όπως σημειώνει το Reuters, τα σχόλια του Φελντ έχουν ασυνήθιστα δεσμευτικό τόνο για Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο σχετικά με την πολιτική του ανεξάρτητου θεσμού της ΕΚΤ.

    Από την πλευρά του, ο ΥΠΟΙΚ Λίντνερ, των φιλικών προς τις επιχειρήσεις Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), έχει πιέσει επανειλημμένα την ΕΚΤ να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών, λέγοντας τον περασμένο μήνα ότι έχει ευθύνη να το πράξει.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι ποντάρουν σε περαιτέρω βύθιση του ευρώ;



    ΣΧΟΛΙΑ