• Οικονομία

    Γεωργιάδης: Στο 9%, ο πληθωρισμός τον 1ο μήνα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    «Έχουμε ακόμη σκληρή δουλειά μπροστά μας για τον πληθωρισμό αλλά είμαστε -το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία- στον σωστό δρόμο» επισημαίνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

    Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει στη σχετική δημοσίευση:

    «Ακόμη πιο κάτω, στο 9%, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, πρώτο μήνα εφαρμογής τού καλαθιού του νοικοκυριού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Είμαστε σταθερά μία μονάδα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (10%), έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των ”19” και ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον κάτω και από τα επίπεδα του Απριλίου 2022. Έχουμε ακόμη σκληρή δουλειά μπροστά μας αλλά είμαστε -το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία- στον σωστό δρόμο»

    Αδ. Γεωργιάδης: Στο 9%, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον πρώτο μήνα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού
    Πηγή: Eurostat

    Όσον αφορά το καλάθι του νοικοκυριού που βρίσκεται στην 5η εβδομάδα εφαρμογής, ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζει σε νέα του ανάρτηση:

    «5η εβδομάδα με μειώσεις στις τιμές στο Καλάθι. Το 94,7% των προϊόντων έχει μείωση ή σταθερές τιμές. Σε ποσοστό εβδομαδιαίας μείωσης στην αξία του Καλαθιού, η σειρά κατάταξης είναι η ακόλουθη. Ευχαριστώ τις αλυσίδες για την καλή μας έως τώρα συνεργασία προς όφελος των καταναλωτών!»

     

    Διαβάστε επίσης:

    Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022



    ΣΧΟΛΙΑ