• Οικονομία

  Γεωργιάδης: Συζητήθηκε η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – ΗΑΕ

  • NewsRoom
  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης

  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης


  Η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομιών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ, συζητήθηκε στις επαφές που είχε σήμερα, στο Ριάντ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

  Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη, συναντήθηκε με τον υπουργό Επενδύσεων των ΗΑΕ, Χαλίντ Αλ Φαλίχ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Επιμελητηρίων, Ατζλάν Αλ Ατζλάν. «Συζήτησαν την πρόοδο των συμφωνιών των δύο χωρών και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων» όπως σημειώνεται στην ανάρτηση.

  Στο μεταξύ, ο υπουργός σε δική του ανάρτηση του αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον ομόλογο του υπουργό Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ Φαλίχ και τους αναπληρωτές υπουργούς Μπαντρ Αλ Μπαντρ και τον Αλ Χάσνα. «Διατρέξαμε την πρόοδο όλων των μεταξύ μας συμφωνιών! Η συνεργασία μας είναι υποδειγματική και παράγει αποτελέσματα!» υπογραμμίζει ο υπουργός.

  Επιπλέον αναφέρει ότι στην πρεσβευτική κατοικία συναντήθηκε «με τον Abdullah Swaiker CEO of Swaiket Group. Επέλεξε την Ελλάδα μας και ειδικά την Κρήτη για μία εκπληκτική τουριστική επένδυση στην Τριόπετρα. Προχωράμε πολύ γρήγορα».

  Τέλος, ο υπουργός, συνοδεύοντας μια ακόμη ανάρτηση του με σχετική φωτογραφία από την επίσκεψή του στα γραφεία του ομίλου Ολαγιάν, αναφέρει: «Η οικογένεια Ολαγιάν επενδύει σταθερά εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα και συνεχώς αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε μας. Αυτός ο Γιγαντιαίος Όμιλος ξεκίνησε από αυτό το φορτηγό! Ένα όραμα, σκληρή δουλειά και η αγάπη της Οικογένειας τους έφεραν εδώ! Τους θαυμάζω!».

  Διαβάστε επίσης

  Λαβρόφ: «Έχουμε εξαντλήσει τις εξηγήσεις μας στον ΟΗΕ για τα ιρανικά drones»

  Γάλλος πρέσβης Ουκρανίας: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα πυρηνικού χτυπήματος στη Χερσώνα»

  Αμερικανός Αξιωματούχος: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για χρήση πυρηνικών από τη Μόσχα»  ΣΧΟΛΙΑ