• Οικονομία

    Γεωργιάδης: Μεγάλα τα πρόστιμα στα περιστατικά αισχροκέρδιας

    Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, έκανε έκκληση σε όσους μπορούν να πληρώσουν, να το πράξουν, τονίζοντας ότι οι δυνατότητες του κράτους δεν είναι άπειρες.

    Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε μια κίνηση για έκπτωση 25% σε όσους καταβάλουν τώρα υποχρεώσεις ενώ σημείωσε ότι είναι δύσκολη η εκτίμηση της οικονομικής επίπτωσης της κρίσης, καθώς όλα εξαρτώνται από το πιο σενάριο θα επαληθευτεί. «Δεν ξέρει κανείς το ύψος της επίπτωσης π.χ. στην ανεργία, καθώς δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν τα μέτρα» ανέφερε.

    Σε σχέση με την παροχή ρευστότητας στην οικονομία, σημείωσε ότι μέχρι το Μάιο θα έχει ετοιμαστεί το πλαίσιο για παροχή εγγυήσεων σε δάνεια με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και παίρνουμε εργαλεία και τα μοχλεύουμε, ώστε όταν λήξει ο συναγερμός να κάνουμε ένα σοκ στην οικονομία», τόνισε.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στις αρχές Μάη θα ξεκινήσει η πρώτη σοβαρή κίνηση παροχής ρευστότητας μέσα από την διαδικασία των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σε πρώτη φάση θα ανέλθει στα 3 δισεκ. και μετά μπορεί να ανέλθει στα 6 δισεκ.».

    Αναφορικά με τους ελέγχους στην αγορά τόνισε πως «στα σούπερ μάρκετ έχει περάσει η μείωση του ΦΠΑ. Από χτες έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με μικτά κλιμάκια. Μάλιστα, βρήκαμε κι ένα σοβαρό περιστατικό αισχροκέρδιας. Θα είναι πολύ μεγάλο το πρόστιμο».



    ΣΧΟΛΙΑ