ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προειδοποίηση Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας: Τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου εξαντλούνται πολύ γρήγορα
Οι τιμές του πετρελαίου δεν αποτυπώνουν ακόμη τη σοβαρότητα της πρωτοφανούς κρίσης προσφοράς που έχει προκαλέσει ο πόλεμος με το Ιράν, αλλά σύντομα θα το κάνουν, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).
Περίπου 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έχουν τεθεί εκτός αγοράς λόγω της σύγκρουσης και του σχεδόν πλήρους κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Φατίχ Μπιρόλ, σε εκδήλωση του Atlantic Council.
Περισσότερες από 80 ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, ενώ η αποκατάσταση της παραγωγής ενδέχεται να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, προειδοποίησε.
Διαβάστε επίσης
Μακρόν και Στάρμερ προωθούν σχέδιο για την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ
Κλιμακώνονται οι απεργίες στη Lufthansa με τη συμμετοχή και των πληρωμάτων καμπίνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fourlis: Πού οφείλονται οι ζημιές – Οι ενστάσεις των αναλυτών και οι προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται
- EuroLeague Final-4 2026: Το χορηγικό «χρυσάφι» της Αθήνας, οι πολυεθνικές και το νέο εμπορικό μοντέλο της διοργάνωσης
- Το ξεπούλημα των ομολόγων και το τέλος μιας παλιάς βεβαιότητας
- Πρεμιέρα για το κόμμα Καρυστιανού – Οι συγκρούσεις και τα πρόσωπα πίσω από το νέο κόμμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.