• Οικονομία

    Εύα Καϊλή: Κενά και ερωτήματα στην πρώτη της κατάθεση για το Qatargate

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Εν αναμονή της εμφάνισής της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου, όπου θα κριθεί αν θα προφυλακιστεί για το σκάνδαλο των Βρυξελλών, νέες λεπτομέρειες για την πρώτη κατάθεση της Εύας Καϊλή, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

    Για πέντε ώρες ανακρινόταν, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τις βελγικές αρχές, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, βρισκόμενη σε καθεστώς σύγχυσης και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

    Επιβαρυντικό στοιχείο στην κατάθεσή της, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ μπορεί να αποτελέσει η δήλωσή της σχετικά με μεγάλα χρηματικά ποσά που είχε δει στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύντροφό της, ενώ δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το γεγονός, ζητώντας από τον πατέρα της να απομακρύνει τα χρήματα από το σπίτι.

    «Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα» φέρεται να σημείωσε στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

    Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, που βασίζονται σε πληροφορίες για την πρώτη κατάθεση της κας Καϊλή στους Βέλγους, γεννιέται το ερώτημα εάν η ίδια δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της, πώς γνώριζε σε ποιον έπρεπε να επιστραφούν.

    Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αναμένεται να δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου από την Εύα Καϊλή, όπου θα αποφασιστεί αν θα παραταθεί η κράτησή της ή θα αφεθεί ελεύθερη.

     

    Διαβάστε επίσης:

    La Repubblica: Οι δικαστές στο Βέλγιο πιστεύουν πως η Καϊλή γνώριζε για τα χρήματα



    ΣΧΟΛΙΑ