ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά. «Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» χωρίς να το τοποθετεί σε συγκεκριμένο χρόνο.
Όπως είπε «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται να προβούν «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους.
«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε.
Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος».
Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο».
«Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε.
«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες της μεγάλης περικοπής των συντάξεων από το 2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού όλη η αλήθεια: Τη μείωση των συντάξεων επιβεβαιώνει η εγκύκλιος προϋπολογισμού για το 2019
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CrediaBank: Ξεκινά αύξηση κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ – Οι τρεις μεγάλοι επενδυτές που μπαίνουν στο «παιχνίδι»
- Η επόμενη ημέρα του deal Μαρινάκη, Κυριακού, Βαρδινογιάννη, εποχή… Κουτσαυτάκη στον Σκάι, stand-up στο Καλλιμάρμαρο, οι τσακωμοί του Λιάγκα και η απογείωση της ΕΡΤnews
- Aναβάθμιση Χ.Α.: Ποιες μετοχές θα μπουν στον MSCI Developed Market Greece – Το παράδειγμα της Alpha και ο ΟΠΑΠ
- Κάθετος Διάδρομος: Κερδήθηκε η πρώτη μάχη για την καθιέρωσή του – Νέα εποχή για συμφωνίες LNG και ο ρόλος του Εξάρχου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.