• Οικονομία

    Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να το λάβετε

    • NewsRoom
    petrelaio


    Περίπου μία εβδομάδα διορία έχουν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης και πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για την πρώτη πληρωμή που θα γίνει έως τα μέσα Φεβρουαρίου, θα πρέπει να το πράξουν μετά τις 16 του μηνός, έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματα έως το τέλος Ιουνίου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, το επίδομα  θέρμανσης θα είναι αυξημένο και οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «ορεινοί δήμοι» είναι περισσότερες.

    Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών μπαίνουν στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

    Το φετινό επίδομα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

    Ως προς τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους, αυτά αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

    Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των αιτήσεων καταβολής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 είναι ήδη ανοικτή.

    Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους εφόσον συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μουστάκας – Βακάκης: «Πόλεμος τιτάνων» στην αγορά παιχνιδιών



    ΣΧΟΛΙΑ