• Οικονομία

    Επίδομα ενοικίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο


    Την επόμενη βδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου, η οποία θα μείνει ανοικτή έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αιτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου, ώστε στις αρχές Απριλίου να δοθούν στους δικαιούχους τα ποσά αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.

    Στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

    Δείτε τους σχετικούς πίνακες

    Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα που έχει προκληθεί με τη βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb, εκτινάσσοντας τα ενοίκια σε πολλές περιοχές κυρίως της Αθήνας.

    Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται ώστε να κατατεθεί προς συζήτηση μια συνολική πρόταση για την προσφορά στέγης που θα απαντά και στις σύγχρονες προκλήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυρά ΝΔ για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Καρατομήθηκαν άξιοι γιατί δεν ήταν αρεστοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας καλύπτει πλήρως τον Πολάκη: Κουτσομπολιό η υπόθεση με το δάνειο



    ΣΧΟΛΙΑ