ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας έλεγχος της ΑΑΔΕ σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί η καλοστημένη απάτη, που είχε στήσει επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων στη Δυτική Ελλάδα.
Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρήκαν μέσω των ειδικών ψηφιακών ελεγκτικών εφαρμογών, που χρησιμοποιούν στους επιτόπιους ελέγχους, ότι το συγκεκριμένο όχημα, παρότι είχε δηλωθεί σε ακινησία, ήταν μισθωμένο και βρισκόταν κανονικά σε κυκλοφορία.
Αυτό οδήγησε τους ελεγκτές να ψάξουν βαθύτερα, όπου και διαπίστωσαν ότι συνολικά 132 οχήματα της επιχείρησης είχαν δηλωθεί σε ακινησία, ενώ παράλληλα εμφανίζονταν στο Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων ως μισθωμένα.
Υπενθυμίζεται ότι, για την κυκλοφορία οχήματος, που έχει τεθεί σε ακινησία, προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, πλέον των τελών κυκλοφορίας και των λοιπών προβλεπόμενων επιβαρύνσεων.
Για τα 132 οχήματα, στα οποία διαπιστώθηκε η παράβαση, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 1,32 εκατ. ευρώ.
Ο έλεγχος συνεχίζεται και διευρύνεται, τόσο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και σε άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης:
Τέλος στις δίκες… του 2039 – Επισπεύδονται χιλιάδες υποθέσεις πλειστηριασμών και κατασχέσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου για τον Ινδό πιλότο της flydubai που μαχαιρώθηκε από τον συγκυβερνήτη: «Είναι πραγματικός ήρωας»
- Wall Street: Μικτά πρόσημα στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου – Κέρδη άνω του 2% ο S&P 500 για το τρίμηνο
- Ρονάλντο: Αποχώρησε από την αποστολή της Πορτογαλίας – «Εν καιρώ θα πω την αλήθεια»
- Ρωσία: Ευρωπαϊκά εργοστάσια που εξοπλίζουν την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσουν στόχους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.