Οικονομία

Ενοίκια: Ένα μήνα παράταση για διορθώσεις λαθών

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Ενοίκια: Ένα μήνα παράταση για διορθώσεις λαθών

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


Παράταση έως τις 27 Αυγούστου έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Η προθεσμία κανονικά έληγε χθες, Τρίτη, ωστόσο για την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει νέα διορία για την υποβολή των δηλώσεων.

Σημειώνεται πως αρκετοί ιδιοκτήτες δεν είχαν υποβάλει δήλωση COVID, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2021, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες είχαν υποβάλει λάθος στοιχεία, με αποτέλεσμα να μην λάβουν την κρατική αποζημίωση.

Μέχρι τις 27 Αυγούστου:

· Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ θα τους αποστέλλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.

· Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020

· Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Διαβάστε επίσηςΣΧΟΛΙΑ