Οι traders δεν είναι τόσο σίγουροι πλέον ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μία νέα μείωση επιτοκίων για φέτος.

Οι χρηματαγορές εκτιμούν πλέον ότι τα επιτόκια θα μειωθούν μόλις 23 μονάδων βάσης έως τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με 32 μονάδες βάσης που εκτιμούσαν λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

1

Μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ το ευρώ ενισχύθηκε περαιτέρω ενώ τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα κατέγραψαν sell off, με αποτέλεσμα η απόδοση των διετών γερμανικών ομολόγων αυξάνεται κατά επτά μονάδες βάσης, στο 1,87%.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα πλησιάζει στο τέλος του κύκλου μειώσεων των επιτοκίων. Την Πέμπτη, το κόστος δανεισμού υποχώρησε για όγδοη φορά, με το επιτόκιο καταθέσεων να πέφτει στο 2%.

Διαβάστε επίσης:

ΤτΕ: Αυξημένες οι τιμές και τα ενοίκια για καταστήματα – γραφεία το 2024

Στουρνάρας για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ανθεκτική οικονομία μόνο με προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Deutsche Bank για Τράπεζα Κύπρου: Δυναμική κερδοφορία και μερίσματα ρεκόρ – Σύσταση «αγορά» με στόχο τα €7,35