• Οικονομία

    Δώρο Χριστουγέννων: Τη Δευτέρα η πρώτη δόση από το κράτος

    Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί η πρώτη δόση του δώρου Χριστουγέννων από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε 1,06 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα συνολικού προϋπολογισμού 152,6 εκατ. ευρώ. Ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε την απόφαση για την πληρωμή σε 1.060.434 εργαζόμενους, ύψους 152.619.071,67 ευρώ.

    Την Δευτέρα θα καταβληθεί το δώρο από τους εργοδότες το μέρος που αντιστοιχεί στους πραγματικούς μισθούς που έχει λάβει ο εργαζόμενος από την επιχείρηση και την ίδια μέρα το κράτος θα καταβάλλει τα ποσά που αντιστοιχούν με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού που έχει λάβει από το κράτος.

    Για άλλη μια φορά το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι η δεύτερη καταβολή θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου του 2021 και θα αφορά στο ποσό του τμήματος του δώρου που αντιστοιχεί στο μήνα Δεκέμβριο.

    Σημαντικό ρόλο για να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων έγκαιρα και χωρίς λάθη, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, παίζει το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μέσα από τις αναλυτικές διασταυρώσεις των υποβολών για τις αναστολές συμβάσεων που διεξήγαγε σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους και του ακριβούς ποσού του επιδόματος που τους αντιστοιχεί.

    Συνολικά, μαζί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, από την ΕΡΓΑΝΗ θα έχει καταβληθεί σε 4.505.915 εργαζόμενους το ποσό των 2.681.133.903,55 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση για την υποβολή του εντύπου Ε13 για τους delivery

    Πώς θα κλείνετε ψηφιακό ραντεβού με τον ΟΑΕΔ

    Ασφαλιστικές εισφορές 2021: Ξεκινάει η δήλωση από τους μη μισθωτούς

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ