• Οικονομία

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις επιταγές θεάτρου

    • NewsRoom
    Σπύρος Πρωτοψάλτης-Διοικητής ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

    Σπύρος Πρωτοψάλτης- διοικητής ΔΥΠΑ


    Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, αποκλειομένων και θεατρικών επιχειρήσεων-παρόχων, για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

    Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από αύριο, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 10:00, έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 15:00, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και Ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Επιταγές θεάματος

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και Ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι επιταγών θεάματος

    Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν εξετάζονται.

    Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση, οφείλουν:

    – να έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα,

    – να ελέγξουν από τον σχετικό πίνακα, αν έχουν αποκλειόμενα ωφελούμενα μέλη,

    – να αναφέρουν τους λόγους της ένστασης (π.χ. μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και

    – να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

    Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση, οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

    Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων.

    Οι πάροχοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέροντας συγκεκριμένο αριθμό θέσεων πλατείας για την παρακολούθηση των παραστάσεων που θα ανέβουν στα θέατρά τους κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

    Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

    Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023, με ημερομηνία λήξης την 31η/05/2023.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 11 Νοεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ