ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα αντλήσει το ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή έκδοση, την πρώτη που γίνεται μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με ομόλογο διάρκειας 5,2 ετών (λήξης Απριλίου 2024), χάρη στην ισχυρή ζήτηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ. Το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 3,45% και η απόδοση στο 3,60%.
Οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.
Όπως έγραψε νωρίτερα το mononews.gr, η ζήτηση είχε προσεγγίσει το επίπεδο των 10 δισ. ευρώ ήδη ένα τέταρτο πριν από τις 14:00.
Με βάση όλα αυτά, το ζητούμενο επιτόκιο κινείτο στην περιοχή του 3,60% για τη νέα, μεταμνημονιακή, έκδοση, η διάρκεια της οποίας θα είναι 5,2 έτη. Θα έχει δηλαδή ημερομηνία λήξεως τον Απρίλιο του 2024.
Το νέο «πενταετές» ομόλογο είναι το πρώτο που εκδίδεται μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Σχεδόν τα 2/3 των Βρετανών πιστεύουν πλέον πως το Brexit είχε αρνητικές επιπτώσεις
- Τραμπ κατά Ιταλίας: Επί δεκαετίες τους υπερασπίσαμε, αλλά όταν φτάνει η καθοριστική στιγμή, δεν είναι παρόντες
- Κατάρ: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Ρας Λαφάν – Για τεχνικό πρόβλημα κάνει λόγο η Ντόχα – Πολλοί τραυματίες
- Ζάππειο: Κράτος εν κράτει η διαχείρισή του;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.