ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε διευκρινίσεις για το αν το χαρτζιλίκι των παιδιών από τους γονείς τους μέσω του συστήματος IRIS θα πρέπει να δηλώνεται στην εφορία προχωρά η ΑΑΔΕ.
Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή η μεταφορά χρημάτων από γονείς σε τέκνα, μέσω συστημάτων άμεσων πληρωμών (τύπου IRIS), για την κάλυψη μικροεξόδων τους («χαρτζιλίκι»), καθώς και γενικά για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης των τέκνων, ιδίως εάν το τέκνο είναι προστατευόμενο (ανήλικο ή φοιτητής μέχρι 25 ετών), δεν αποτελεί δωρεά και δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής σχετικής δήλωσης στην πλατφόρμα myPROPERTY.
Σημειώνεται πως στην ψηφιακή πλατφόρμα δηλώνονται όλες οι γονικές παροχές και οι δωρεές, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τους γονείς και τα προστατευόμενα τέκνα τους για τις καθημερινές τους δαπάνες, καθώς πλέον έχει γίνει σύνηθες οι γονείς να μεταφέρουν με αυτό τον τρόπο χρήματα στα παιδιά τους, ελέγχοντας παράλληλα και τις δαπάνες που πραγματοποιούν.
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 184.000 οι στρατιώτες σε ενεργό υπηρεσία
Μπαράζ επαφών Πιερρακάκη στις Βρυξέλλες – Ποιους συνάντησε ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιόνιος Σχολή: Λουκέτο και στο IB της – Στον «αέρα» μαθητές και εκπαιδευτικοί
- Μητσοτάκης-Δένδιας προετοιμάζονταν – H αντιπολίτευση απλά διαφωνούσε
- Ναυτιλία σε συναγερμό: Αγωνιώδης σύσκεψη εφοπλιστών στην Ακτή Μιαούλη για την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Αλαφούζος, ο Ζούλας και ο Δημητριάδης, οι αρρυθμίες στον Alpha, γιατί δεν παίρνουν λεφτά ΣΚΑΪ και Open, τι συνέβη με Τανιμανίδη και «Δράκους» και τα «απόνερα» του Κουφοντίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.