• Οικονομία

    ΔΕΗ: Νέο χαράτσι 1 ευρώ για την έκδοση έντυπων λογαριασμών

    • NewsRoom


    Τρόπους ενίσχυσης της ρευστότητας στα ταμεία της, αναζητά η ΔΕΗ, καθώς ο κόκκινος ισολογισμός της σε συνδυασμό με την μεγάλη επιβάρυνση της Επιχείρησης από την εκτίναξη του κόστους για την αγορά ρύπων την οδηγούν σε αναθεώρηση της πολιτικής για τα τιμολόγια ρεύματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ πρόταση για χρέωση 1 ευρώ για την έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ σε χάρτινη μορφή. Σήμερα εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο και η εταιρεία εκτιμάται πώς με την κίνηση αυτή θα βάλει στα ταμεία ταμεία της περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από το χαράτσι έκδοσης λογαριασμών.

    Να αναφερθεί ότι το μέτρο της χρέωσης του ενός ευρώ,  (6 ευρώ ανά πελάτη ετησίως αφού οι λογαριασμοί είναι διμηνιαίοι) δεν είναι άγνωστο καθώς συμπεριλαμβάνεται στο Στρατηγικό κι Επιχειρησιακό Σχέδιο της επιχείρησης, το οποίο έχει εκπονήσει η McKinsey & Company.

    Η ΔΕΗ παράλληλα θέλει να στρέψει τους καταναλωτές στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της υπηρεσίας e -bill. Η αποστολή των λογαριασμών θα γίνεται μέσω email ενώ ανάλογη ενημέρωση θα υπάρχει μέσω sms. Ο πελάτης θα μπορεί να εξοφλεί το λογαριασμό είτε ηλεκτρονικά με επιβάρυνση 50 λεπτά, είτε θα μπορεί να εκτυπώνει το έντυπο του λογαριασμού και να εξοφλεί στα συμβεβλημένα σημεία εξυπηρέτησης.

    Η χρέωση του ενός ευρώ, πιθανότατα θα επιβάλλεται και στους «έναντι» και τους «εκκαθαριστικούς» λογαριασμούς, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με τους καταναλωτές που είτε είναι ηλικιωμένοι, είτε ζουν σε απομακρυσμένα χωριά χωρίς πρόσβαση στο internet.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ: Ο Μ. Παναγιωτάκης απέλυσε τον γενικό διευθυντή Εμπορίας, Γιάννη Κατάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η ΔΕΗ για την εξαγορά της σκοπιανής EDS

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιχειρηματικές κόντρες «υψηλής τάσης» με τη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ