Δασμό 200% θα επιβάλουν οι ΗΠΑ στο αλουμίνιο και στα παράγωγά του που παράγονται στη Ρωσία, με ημερομηνία εκκίνησης την 10η Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή, στο πλαίσιο νέου γύρου σαρωτικών κυρώσεων στην επέτειο του ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ανάλογο δασμό 200% θα επιβάλουν οι ΗΠΑ και σε εισαγωγές αλουμινίου το οποίο περιέχει οποιαδήποτε ποσότητα πρωτογενούς αλουμινίου λιωμένου ή χυτού στη Ρωσία, με ημερομηνία έναρξης την 10η Απριλίου.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: «Θα απαντήσουμε» αν η Ουκρανία επιτεθεί στην Υπερδνειστερία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bloomberg: Πολυετής ενεργειακή κρίση στη Ευρώπη μετά το χτύπημα στο Κατάρ
- Πτωτικό άνοιγμα στην Wall Street – Προς την 4η εβδομάδα υποχώρησης οδεύει ο S&P 500
- Φυγή επενδυτών στο «ασφαλές» ρευστό: Ρεκόρ 8 τρισ. δολαρίων σε money market funds λόγω πολέμου και πληθωρισμού
- ΔΥΠΑ: Στους 903.928 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.