• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα προ κρίσης επίπεδα

    • NewsRoom
    Ολόκληρο το σχέδιο για το νέο επίδομα θέρμανσης - Έρχονται οι ΚΥΑ

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ανοικτό μέρος της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος,   υπογράμμισε ότι η χώρα, παρά τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, διατήρησε τα ταμειακά της διαθέσιμα στο ύψος που ήταν στην αρχή της κρίσης, συνεχίζοντας μάλιστα τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας  η οποία πλέον στρέφεται σε δυναμικούς κλάδους της Οικονομίας.

    Η κυβέρνηση παίρνει βάρος από τις επιχειρήσεις, είπε ο υπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι οι επιχειρήσεις φέτος καταβάλουν σε φόρους 1,5-1,6 δισ. , όταν πέρυσι κατέβαλαν 3,5 δισ., όφελος που προκύπτει από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή αλλά και της προκαταβολής φόρου. Επίσης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και τα φορολογικά βάρη.

    Ο κ. Σταϊκούρας έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη που υπήρξε, ως τώρα και στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, σε επιχειρήσεις και απασχολούμενους στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα:

    Στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και του Ειδικού Σκοπού ωφελήθηκαν 85.252 επιχειρηματίες και επιχειρήσεις  εκ των οποίων 49.054 στη Θεσσαλονίκη, που έλαβαν 216 εκατ. ευρώ.

    Από όλα τα εργαλεία υποστήριξης χορηγήθηκαν περίπου 1 δισ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, τέθηκαν σε αναστολή στην Κεντρική Μακεδονία 135.000 και έλαβαν 150 εκατ. ευρώ και οι 6.015 από το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έλαβαν 6 εκατ. αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ