• Οικονομία

    Χρήστος Σταϊκούρας: Θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


    «Με τα σημερινά δεδομένα ο δημοσιονομικός χώρος της χρονιάς εξαντλήθηκε» επαναλαμβάνει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο, σήμερα για πρώτη φορά παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να ανοίξει ένα «παράθυρο» εξεύρεσης πόρων μετά τον Ιούλιο.

    «Προσπαθούμε κάθε φορά να δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο ξέροντας ότι θα έχουμε ελλείμματα, ώστε να ενισχύουμε όσο μπορούμε περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε τώρα για επέκταση της επιδότησης, δεδομένου ότι το τρέχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιούνιου.

    Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «με τα σημερινά δεδομένα ο δημοσιονομικός χώρος της χρονιάς εξαντλήθηκε, γιατί μειώσαμε φόρους και επιδοτήσαμε γενναία και αναδρομικά και για έναν χρόνο μετά το ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα μέτρο που αγγίζει τα 1,1 δισ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο, επισήμανε ότι με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού και με την πορεία του τουρισμού, η κυβέρνηση βρίσκει δημοσιονομικό χώρο για να στέκεται κοντά στην κοινωνία όσο περισσότερο μπορεί. «Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, όμως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να επεκτείνουμε τον ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές και γυμναστήρια, να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και για το δημόσιο και τους συνταξιούχους», τόνισε.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Σταϊκούρας στη Ναυτιλιακή Λέσχη: “Θα ενισχυθούν τα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία” – Η ναυτιλία έφερε 18,7 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ