ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στην εμπιστοσύνη των αγορών, της αποπληρωμής του ΔΝΤ, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Κατόπιν επίσημου αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συμφώνησαν να άρουν την υποχρέωση αποπληρωμής τους, εγκρίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος των δανείων της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η κίνηση αυτή, που αποτελούσε διακηρυγμένο στόχο του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.
Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας, διασφαλίζονται άμεσα κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο, βελτιώνονται οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και αναμένονται έμμεσες θετικές επιδράσεις ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών.
Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να εργάζεται, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, για την επιστροφή της οικονομίας της χώρας, βήμα – βήμα, στην πλήρη κανονικότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιάννης Μουτζούρης και Βαρβάρα Θεοδωρίκα: Λαμπερός γάμος στο Island (φωτογραφίες)
- Λίλιαν Βιλδιρίδη στο mononews: Προσλήψεις, κίνητρα και ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο του ΕΣΥ
- Ο Μυστακίδης… τρελάθηκε και σαρώνει τα πάντα με τον ΠΑΟΚ: Έκανε «Μίδα» τον Όσμαν και θέλει Τολιόπουλο και Ντόρσεϊ
- Ραντεβού στην Κέα: Τα έργα του Cacao Rocks συναντούν το Αιγαίο στο One&Only Kéa Island
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.