ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μοντέλο Κύπρου στη Γροιλανδία, μια αλεπού στο Προεδρικό, ποια είναι η Κλειώ του ΜΜ και ποιος αγροτοσυνδικαλιστής έχει ακίνητο-φιλέτο στην Αθήνα
«Στηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν οι αγρότες για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «τόσο οι οικονομικές διεκδικήσεις τους όσο και οι χαμηλές τιμές που πουλάνε τα προϊόντα τους, τα οποία φτάνουν όμως σε πολλαπλάσια τιμή στον καταναλωτή, είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.
Παράλληλα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε και τις επιπτώσεις που έχει για την οικονομία το πεδίο των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Η μόνη λύση είναι να καλέσει η κυβέρνηση τους αγρότες σε έναν ειλικρινή και όχι προσχηματικό διάλογο. Η συζήτηση πρέπει να γίνει από μηδενική βάση και με πραγματική διάθεση της κυβέρνησης να «σκύψει» πάνω από τα προβλήματα των αγροτών. Και το κυριότερο, να υπάρξουν οι βέλτιστες λύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.
Σεβόμαστε απόλυτα των αγώνα των αγροτών, ωστόσο, ταυτόχρονα, πρέπει και η οικονομία να συνεχίσει να λειτουργεί».
Διαβάστε επίσης:
Αγροτικά μπλόκα: Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Χατζηδάκη – Τσιάρα με τους αγρότες της Κρήτης
Βουλή: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H Όλγα και ο ανασχηματισμός, ο Παπασταύρου και η Αμπελιά, ένας γάμος στη Βουλή, τι θα κάνει ο Γεραπετρίτης στη Νέα Υόρκη και η διπλή τουρκική Navtex
- H λίστα mononews100, το νέο ράλι των 3 και το παλτό, τι λένε οι πονηροί για την ΓΕΚ, οι top επαφές Στάσση και Εξάρχου, τι συμβαίνει πάλι στις Σπέτσες με Κούστα και Φραγγιά, ο χαμός με την Όλγα και το shopping therapy του Μυλωνάκη
- Βασίλης Τερζής: Ο καπετάνιος που έγινε εφοπλιστής με εννέα πλοία
- Η διάταξη που περίμεναν χιλιάδες επιχειρηματίες: Πώς η πτώχευση «παγώνει» τις ποινικές διώξεις και σβήνει το αξιόποινο