ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε υψηλά αναμένεται να παραμείνει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τα επόμενα δύο με τέσσερα χρόνια, αναφέρει η Bank of America.
Είναι «ενδιαφέρον ότι τόσοι πολλοί θεωρούν τον πληθωρισμό παροδικό όταν η τόνωση, η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός των τιμών των στοιχείων ενεργητικού, των εμπορευμάτων και των κατοικιών θεωρούνται μόνιμες» αναφέρει ο υπεύθυνος στρατηγικής της τράπεζας Μάικλ Χάρτνετ σε σημείωμα προς τους επενδυτές την Παρασκευή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χάρτνετ πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στο 2% με 4% για τα επόμενα δύο με τέσσερα χρόνια.
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 3% τα τελευταία 100 χρόνια, 2% τη δεκαετία του 2010 και 1% το 2020, αλλά μέχρι στιγμής το 2021 βρίσκεται στο 8%, τονίζει η BofA σε σημείωμα.
Διαβάστε επίσης:
Fed: Σταθερά τα βασικά επιτόκια – Αναμένουν δύο αυξήσεις έως το τέλος του 2023
Γερμανία: Στο 2,5% ο πληθωρισμός – Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Μεγαλύτερη ανησυχία για τoν πληθωρισμό στις αναδυόμενες οικονομίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ταγιάνι προς Ρούμπιο: Σημαντική η αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη
- Citi για ΔΕΗ: Νέα τιμή στόχος στα €22,60 – Περιθώρια ανόδου ακόμη και στο δυσμενές σενάριο
- Δεν κάνει πίσω η Τουρκία: Φέρνει νομοσχέδιο για τις θαλάσσιες διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
- Αραγτσί: Ο πυραυλικός εξοπλισμός του Ιράν βρίσκεται στο 120% – Οι ΗΠΑ υπονομεύουν τις διπλωματικές προσπάθειες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.