• Οικονομία

    Μπάρκιν (Fed): Μας προβληματίζουν οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις

    • Bloomberg
    Thomas Barkin, FED

    Thomas Barkin, FED


    Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν επίμονες πληθωριστικές πιέσεις τιμών σε ορισμένους κλάδους, παρά τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, ο οποίος υπογραμμίζει ότι αυτό “δυσκολεύει” τις αποφάσεις της fed για τα επιτόκια.

    Όπως δήλωσε ο Μπάρκιν σε συνέντευξή του στο SiriusXM, τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή για αγαθά μειώθηκαν τον Ιανουάριο, ωστόσο αυτό αντισταθμίστηκε περισσότερο από την αύξηση των τιμών για στέγαση και υπηρεσίες.

    «Ανησυχούμε ότι όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αποπληθωρισμού στις τιμές των αγαθών, θα δούμε υψηλότερο από τον επιθυμητό πληθωρισμό σε στέγαση και υπηρεσίες», ανέφερε ο Μπάρκιν.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι εξετάζει πιο προσεκτικά τα βραχυπρόθεσμα μεγέθη για τον πληθωρισμό, από τα στοιχεία σε ετήσια βάση.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Μπάρκιν εκτίμησε ότι έχουν το χρόνο να κάνουν υπομονή μέχρι να αποφασίσουν την πρώτη μείωση των επιτοκίων οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, ενώ εστίασε στην ισχυρή αγορά εργασίας και την συνεχιζόμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού.

    «Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή αγορά εργασίας ακόμη, και είμαστε τόσο ικανοποιημένοι που βλέπουμε τον πληθωρισμό να μειώνεται, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να μειώνεται» είπε στην τηλεόραση του Bloomberg.

    «Νομίζω ότι έχουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε υπομονή», σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    LAMDA Development: Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

    Αναπτυξιακή Τράπεζα: Νέα CEO η Ισμήνη Παπακυρίλλου

    HELLENiQ ENERGY: Προσφέρει 12 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ