• Οικονομία

    Αποζημιώσεις ενοικίων μέχρι το… Πάσχα – Διπλή πληρωμή σήμερα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Ανείσπρακτα ενοίκια: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξώδικη δήλωση στους ενοικιαστές

    Ανείσπρακτα ενοίκια: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξώδικη δήλωση στους ενοικιαστές


    Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων τις αποζημιώσεις για τα «ψαλιδισμένα» ενοίκια που εισέπραξαν τους προηγούμενους μήνες. Πρόκειται για την εξόφληση των δικαιούχων για τα μειωμένα μισθώματα Νοεμβρίου, αλλά και την πρώτη εκταμίευση των αποζημιώσεων για τα ενοίκια Δεκεμβρίου.

    Την ίδια ώρα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να εντοπίσει του 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν συμπληρώσει τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, για να λάβουν τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν ακόμα και από το Μάρτιο του 2020! Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να τις εκκρεμότητες με κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

    Πληρωμές μέχρι το Μάιο

    Μέχρι το τέλος του μήνα υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η υποβολή δηλώσεων COVID για όσους υπέστησαν κούρεμα ενοικίου τον μήνα Ιανουάριο, προκειμένου οι αποζημιώσεις να καταβληθούν στις αρχές Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως είναι ο πρώτος μήνας για τον οποίο η αποζημίωση αφορά όσους θα εισπράξουν μηδενικά ενοίκια με το ποσό να ανέρχεται στο 80% του συμφωνημένου ενοικίου αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και στο 60% για νομικά πρόσωπα.

    Οι δηλώσεις COVID για τα «κουρέματα» μισθώματα του Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν στον Μάρτιο και οι πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Απριλίου. Τέλος, οι δηλώσεις COVID για τα ενοίκια Μαρτίου είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν μέσα στον Απρίλιο και οι αποζημιώσεις να εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μετά το Πάσχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μειωμένα ενοίκια: Τα 5 «SOS» για να μην κοπείτε από τις αποζημιώσεις

    Σταϊκούρας: Το πακέτο 12 μέτρων για την οικονομία

    Ενοίκια: 60.000 ιδιοκτήτες «τσίμπησε» η ΑΑΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ