• Οικονομία

    Απ. Βεσυρόπουλος: Ενδεχόμενο μείωσης του ορίου του 30% για ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 2020

    • NewsRoom
    Δεύτερη ευκαιρία για τα κορονοχρέη: Σε 24 έως 48 δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία

    Απόστολος Βεσυρόπουλος, υφυπουργός Οικονομικών


    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που ισούται στο 30% του εισοδήματος και υποχρεούνται οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν για να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο, άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για φορολογική πολιτική και δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Βεσυρόπουλος, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι όποια νέα νομοθετική αλλαγή αναλάβει η κυβέρνηση, θα την καταθέσει έγκαιρα και πριν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2021.

    «Λόγω της κρίσης της πανδημίας γνωρίζετε ότι έχουν μειωθεί πολύ οι καταναλωτικές δαπάνες των πολιτών. Είναι αδύνατον να καλυφθεί το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να επιβαρυνθούν με επιπρόσθετο φόρο. Δεν μπορεί κάτω από καταστάσεις ανατροπής να υπάρξει τιμωρητική διάθεση. Πρέπει να εξαιρέσετε για το 2020 και το 2021 την υποχρέωση αυτή», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

    «Δεν είμαστε αποκομμένοι από τον κόσμο. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας, έχουμε πλήρη γνώση του περιορισμού της κατανάλωσης και της μείωσης του εύρους των συναλλαγών λόγω της πανδημίας και του lockdοwn. Είναι δεδομένο ότι η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έχει περιορίσει τα πάντα και έχει μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες. Η όποια παρέμβαση γίνει, θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένα στοιχεία όλου του έτους και θα γίνει έγκαιρα. Δεν θα αδικηθεί κανένας Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΑΔΕ: Πότε ξεκινά η υποχρεωτική ψηφιακή διαβίβαση παραστατικών των επιχειρήσεων στο myDATA

    Προσκλητήριο σε κροίσους για τη μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα-Ποιες επενδύσεις ανοίγουν την πόρτα στην ευνοϊκή φορολόγηση

    Τι κρύβεται πίσω από το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον «θάνατο» των λογιστών και τη διαγραφή προστίμων από τις ΜΥΦ



    ΣΧΟΛΙΑ