• Οικονομία

    Αντώνης Λυμπέρης: Έβαλε το χέρι στην τσέπη από τον φόβο του πλειστηριασμού

    Αντώνης Λυμπέρης και Έλενα Μακρή-Λυμπέρη


    Ο Αντώνης Λυμπέρης, που πριν από μερικά χρόνια κινούσε τα νήματα του εγχώριου lifestyle μέσα από τα έντυπα που εξέδιδε, «βλέπει» και πάλι τη βίλα του στο Κεφαλάρι να βγαίνει στο σφυρί.

    Το μικρό παλάτι στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη σύζυγό του, Έλενα Μακρή.

    Ο πλειστηριασμός έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-auction για τις 7 Ιουλίου με επισπεύδουσα την doValue και τιμή πρώτης προσφοράς 3,33 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα μικρό παλάτι, 970 τμ, με πισίνα 100 τμ, όπως ταίριαζε στο status του ίδιου και της φιλόδοξης συζύγου του, Έλενας.

    Ο προηγούμενος πλειστηριασμός, τον Δεκέμβριο του 2019 ματαιώθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Ύστερα ήρθε η Covid και οι πλειστηριασμοί πάγωσαν…

    Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Τον τελευταίο μήνα η βίλα του κ. Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο πέρασε σε Αιγύπτιο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη άλλαξαν και τα τέσσερα παλατάκια του κ. Μιχάλη Γουλανδρή.

    Αυτό είδε ο κ. Λυμπέρης και έβαλε το χέρι  στην τσέπη. Κάτι πλήρωσε στην τράπεζα και ο πλειστηριασμός έχει την ένδειξη «σε αναστολή».

    «Οι πλειστηριασμοί που έγιναν, και που θα συνεχίσουν να γίνονται, έκαναν κάποιους που για χρόνια κέρδιζαν χρόνο να καταλάβουν πως τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα πληρώσουν ή θα χάσουν τα σπίτια τους», λέει στο mononews.gr τραπεζίτης.

    Αυτό έκανε και ο κ. Λυμπέρης, προχώρησε σε διακανονισμό για τη βίλα στο Κεφαλάρι, που όμως είναι φορτωμένη με βάρη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και συγκεκριμένα: Προσημείωση υποθήκης  9,6 εκατομμύρια ευρώ από την Eurobank. Υποθήκες για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους περίπου 1 εκατ ευρώ και 1,22 εκατ ευρώ υπέρ της Εφορίας Μεγάλων Επιχειρήσεων.

    Η βίλα στο Κεφαλάρι

    Συγκεκριμένα στην Έκθεση κατάσχεσης, αναφέρεται πως πρόκειται για «μία διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς, στη θέση «Κεφαλάρι», στο υπ’ αριθ. 192 Ο.Τ. του Δήμου Κηφισιάς, επί των οδών Ξενίας 22 και Αύρας.

    Στο οικόπεδο των 2,5 στρεμμάτων, υπήρχε  διώροφη οικία, που είχε ανεγερθεί το 1964.

    Αρχικά, το ζεύγος Λυμπέρη νοίκιαζε τη βίλα, την οποία αγόρασε το 1994. Και, στη συνέχεια, προχώρησαν στην εκ βάθρων ανακαίνιση του οικήματος, αλλά και στην επέκτασή του και μάλιστα υπάρχουν και κάποιες αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα.

    Σύμφωνα, με την  3795/1989 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής, το ανάκτορο Λυμπέρη περιλαμβάνει:

    Στο υπόγειο, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 58,40 τμ, και αποθήκη 108 τμ.

    Στο ισόγειο, εμβαδού 398 τμ βρίσκεται η εμβληματική είσοδος με τη  μαρμάρινη σκάλα, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθιστικό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και τα υπνοδωμάτια του βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται πως: «Το ισόγειο, επιπλέον του γυμναστηρίου, αποτελείται από δύο χώρους σαλονιού με τζάκια, τραπεζαρίες, κουζίνα με καθιστικό και αποθήκη τροφίμων, χώρο πλυντηρίου, δύο δωμάτια υπηρεσίας με wc, χολ με γκαρνταρόμπα και wc, καθώς και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους».

    Στον πρώτο όροφο των 345 τμ υπάρχει το κύριο υπνοδωμάτιο, που έχει dressing room και λουτρό, πέντε ακόμα υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διάδρομο, ημιυπαίθριος χώρος και δύο εξώστες προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

    Η πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο,  έχει κυρία χρήση ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας των 100 τμ υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουόμενων, συνολικής επιφάνειας 360 τμ.

    Η άνοδος και η πτώση

    Τον Αντώνη Λυμπέρη –που πίστευε πως είχε κάτι από τον αέρα του Ωνάση, ίσως και να έφταιγε το άσπρο τσουλούφι στο μέτωπο- οι εργαζόμενοι του πίσω από την πλάτη του τον αποκαλούσαν «Φωνάση», καθώς για αυτούς ήταν τελείως faux, σαν τα μπιζού που σχεδιάζει και πουλάει σήμερα στα καταστήματα της σε Κηφισιά και Μύκονο η κα Έλενα Λυμπέρη.

    Το ζεύγος Αντώνη Λυμπέρη- Ελενας Μακρή είχε μεγάλες δόσεις χλιδής και χρυσόσκονης για μία 20ετία καθώς από το 1990-2010 κατέκτησαν την κορυφή του  life style. Το εκδοτικό τους συγκρότημα εξέδιδε  55 έντυπα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Ανάμεσα στους τίτλους που εκδίδει τα περιοδικά Status, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ, LIFE&STYLE, VOGUE, HELLO, GLAMOUR, LUCKY, MEN’s HEALTH.

    Βέβαια ναυαρχίδες των εκδόσεων του ήταν τα περιοδικά Status και Vogue.

    Ο,τι ο Αντώνης Λυμπέρης ξεκίνησε από το μηδέν και έκτισε την δική του εκδοτική αυτοκρατορία είναι γεγονός.

    Όπως γεγονός είναι ότι «κρέμασε» τους  εργαζόμενους του ομίλου του, που έχασαν δεδουλευμένα πολλων μηνών και αποζημειώσεις…

    Ο ίδιος ξεκίνησε από την Πλατεία Βικτωρίας το 1980, με 20.000 δραχμές. Και κατάφερε για σχεδόν 20 χρόνια να αποκτήσει  ιλουστρασιόν φήμη. Που στη συνέχεια ξεθώριασε, σύρθηκε σε αίθουσες δικαστηρίων και τώρα αναρτάται σε πλατφόρμα πλειστηριασμών.

    Ο ίδιος σπούδασε φωτογραφία στην Κολωνία και σκηνοθεσία στο Μόναχο, λάτρευε το σερφ και το τένις.

    Ξεκίνησε με ένα περιοδικό για το σερφ και το σκι και κατέληξε να είναι ο εκδότης- συνώνυμο του life style. Διοργάνωνε μέχρι βραβεία   για «Τους Άνδρες και Γυναίκες της Χρονιάς» που μεταδίδονταν από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς…

    Η σύζυγος του Έλενα μπήκε στη ζωή του στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ήταν η υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη. Μέσα στα περιοδικά τη γνώρισε, παντρεύτηκαν, με την Έλενα να ντύνεται με νυφικό Vera Wang και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Φιλίππα, τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, ενώ ο κ. Λυμπέρης έχει και μία κόρη, την Ιόλη, από προηγούμενη σχέση του.

    Η κα Έλενα Μακρή σπούδασε σχέδιο και μόδα στη Σχολή Βελουδάκη. Και όπως λέει η παροιμία «μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε» η Ελενα σήμερα σχεδιάζει ρούχα, καφτάνια, κοσμήματα, τα οποία  πουλάει σε ακριβές μπουτίκ των ΗΠΑ και της Ασίας, αλλά και στα καταστήματα της σε Κηφισιά και Μύκονο…

    Διαβάστε ακόμη:

    Πωλήθηκε η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο έναντι €1,9 εκατ.

    Γουλανδρής: Πουλήθηκαν τα τρία «παλάτια» στη Βασιλέως Γεωργίου έναντι €15 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ