Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε νέο ρεκόρ εκτινάχτηκαν οι συναλλαγές στην παγκόσμια αγορά λόγω μεταβλητότητας. Ακόμη, παρατηρήθηκε αύξηση τον Απρίλιο 2022 καταγράφοντας άνοδο 14% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ανέφερε η BIS στην έκθεση που δημοσιεύει κάθε τρία χρόνια.

Το 2019 είχε καταγραφεί άνοδος 30% και το 2016 συρρίκνωση 5%. Το δολάριο, το οποίο έχει ενισχυθεί σε πολυετή υψηλά έναντι άλλων νομισμάτων, διατήρησε τη θέση του ως το κυρίαρχο νόμισμα.

1

Σύμφωνα με τη BIS, το αμερικανικό νόμισμα είχε συμμετοχή στο 88% όλων των συναλλαγών, στα ίδια επίπεδα με την τελευταία δεκαετία. Το μερίδιο του ευρώ υποχώρησε οριακά, στο 31% από 32% πριν από τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Λαγκάρντ: Προειδοποιεί για σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας

Αδ. Γεωργιάδης: Προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών η ταχύτατη συνεργασία με την Επ. Ανταγωνισμού για το “καλάθι του νοικοκυριού”