• Οικονομία

    Άνοιξαν οι φορολογικές δηλώσεις για τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας

    • Βασίλης Τσεκούρας
    H Ελλάδα στην Αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για δύο χρόνια

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


    Σχεδόν 40 ημέρες μετά το άνοιγμα του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, το Υπουργείο Εργασίας ανήρτησε τις βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους που τέθηκαν το 2020 σε αναστολή εργασίας, αλλά και για εκείνους που μπήκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

    Πλέον, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρουν προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε1 τα ποσά που εισέπραξαν από τις έκτακτες αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των μέτρων των 534 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή είχε παρατηρηθεί το πρόβλημα στο σύστημα, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους εργαζόμενους που είχαν πλήξει από την πανδημία και είχαν εισπράξει κρατικές αποζημιώσεις.

    Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχέση με την ανάρτηση βεβαιώσεων για φορολογική χρήση εργαζομένων που είχαν τεθεί σε ειδικά καθεστώτα αντιμετωπίστηκε. Μετά την επίλυση του τεχνικού προβλήματος, αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ οι βεβαιώσεις για τις αποζημιώσεις εργαζομένων για το έτος 2020.

    Συγκεκριμένα οι βεβαιώσεις που αναρτήθηκαν αφορούν τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας, εργαζομένους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού μετά από μονομερή υπεύθυνη δήλωση (εργαζόμενοι τουρισμού, αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών).

    Διαβάστε επίσης

    Καταργείται η υποχρέωση υποβολής για την Υπερεργασία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ;

    Τηλεργασία: Υποχρεωτική μέχρι τις 12 Ιουλίου σε ποσοστό 20% στον ιδιωτικό τομέα

    Μητσοτάκης: Η στρατηγική συνεργασία με την Κίνα στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Σι Τζινπίνγκ



    ΣΧΟΛΙΑ