• Business

    Τηλεργασία: Υποχρεωτική μέχρι τις 12 Ιουλίου σε ποσοστό 20% στον ιδιωτικό τομέα

    Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασίας

    Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασίας


    Μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα ορίζεται υποχρεωτική για το 20% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

    Ειδικότερα επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνται, έως 12/07/2021, να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζόμενούς τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

    Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού οι εργοδότες δύνανται να υποβάλλουν στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2021 το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

    Στην εγκύκλιο αναφέρεται στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00.» καθορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία στο 20%.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα του δημοσιεύματος της ΕφΣυν

    Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ και των προγραμμάτων κατάρτισης

    Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 5.000 νέες θέσεις εργασίας με μισθό ως 933 ευρώ – Από 12 Ιουλίου οι αιτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ