• Οικονομία

    Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα «ραβασάκια» με τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 – Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας η παράταση

    teli

    Αυτοκίνητα


    Τα «ραβασάκια» με τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ για το 2021 αναρτήθηκαν στο TAXIS.

    Η κυβέρνηση ξεκινάει κατ’ αρχήν με την πρόθεση να πληρωθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2020. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, μπορεί να υπάρξει παράταση, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Παραδοσιακά κάθε χρόνο, δίδεται μία παράταση 10 ημερών. Ελπίζουν, σύμφωνα με τους ίδιους, να μη χρειαστεί να παρεκκλίνουμε περισσότερο, με οριστικοποίηση της πληρωμής μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

    Τέλος Δεκεμβρίου, σημειώνεται ότι θα πρέπει να πληρωθούν ΕΝΦΙΑ και η δόση εισοδήματος στην Εφορία. Η καραντίνα, δηλαδή, αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή για τους φορολογούμενους…

    Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι των ΙΧ από αργά χθες ή από σήμερα το πρωί, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο mononews.gr, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν είτε κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα taxis, είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

    Επίσης, οι οδηγοί δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Τα ποσά δεν αναμένεται να μεταβληθούν σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά και κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ, ενώ καθορίζονται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή των κυβικών του κινητήρα και του έτους ταξινόμησης.

    Τα παλαιότερα αυτοκίνητα έως 20 ετών πληρώνουν τέλη με βάση τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις: Η πρώτη αφορά αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα ως το 2000, η δεύτερη με ταξινόμηση από το 2001 έως και το 2005 και η τρίτη αφορά τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2006 και έως 31/10/2010.

    Για τα αυτοκίνητα έως 10 ετών τα οποία έχουν ταξινομηθεί μετά το τέλος του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται από τους ρύπους δηλαδή τα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα ανά χιλιόμετρο.

    Τέλος, το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής –η οποία κανονικά εκπνέει στο τέλος του χρόνου- παραμένει ανοικτό, αν και δεν αναμένεται άμεσα κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.



    ΣΧΟΛΙΑ