Οικονομία

Αναδρομικά: Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή των περικοπών στις κύριες συντάξεις

Σταϊκούρας

Χρ. Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


Κατατέθηκε η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας η οποία προβλέπει την επιστροφή των περικοπών στις κύριες συντάξεις για την περίοδο μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μάιου 2016, σε όλους τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται:

– Ποσά τα οποία αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες επιβλήθηκαν κατ΄εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 και αφορούν το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 και μέχρι τη δημοσίευση του ν. Κατρούγκαλου (13.5.2016), καταβάλλονται άτοκα στους δικαιούχους.

– Η καταβολή θα ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος.

– Με την καταβολή των παραπάνω ποσών αποσβένονται οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα κατά το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 έως τη δημοσίευση του ν. Κατρούγκαλου (13.5.2016).

– Η εν λόγω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει τις εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων δίκες ως προς τις αξιώσεις που υπερβαίνουν το παραπάνω καταβαλλόμενο ποσό.

Δείτε την τροπολογία


ΣΧΟΛΙΑ