• Οικονομία

    Αλλάζει ο χρόνος ανανέωσης του δελτίου ανεργίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Νέες δεξιότητες για 25.000 ανέργους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

    Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ


    Αλλαγές έρχονται στο χρόνο ανανέωσης του δελτίου ανεργίας σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

    Ειδικότερα θα απαιτείται πλέον ανανέωση του δελτίου ανεργίας 20 ημέρες πριν λήξει το δελτίο ανεργίας. Σήμερα η ανανέωση, του Δελτίου Ανεργίας αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της ισχύος του.

    Η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τα δελτία ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης 1 Ιουλίου 2021, τα οποία θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν τρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) υπενθύμισης ως προς την υποχρέωση ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που προηγείται της ημερομηνίας λήξης του.

    Για την ομαλή μετάβαση στο νέο διάστημα ανανέωσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 θα ισχύσει επιπλέον διάστημα ανανέωσης 5 εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη του δελτίου ανεργίας.

    Επισημαίνεται ότι η ανανέωση πραγματοποιείται μέσω:

    • της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr
    • των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services)
    • της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets OAEDapp
    • των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    Υπενθυμίζεται ότι το δελτίο ανεργίας ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση, οπότε πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος ανανέωσης το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να προβούν στην έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΑΕΔ – Cisco: Προσωρινοί πίνακες κατάταξης για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης

    Ποιες πληρωμές θα γίνουν από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ

    ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων μέσω της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ