• Οικονομία

    Αγρότες: Πώς θα γίνει η πληρωμή των €700 εκατ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από το Πάσχα

    • NewsRoom
    Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Τη διαδικασία έγκρισης πληρωμής άμεσων και συνδεδεμένων ενισχύσεων καθώς και των ειδικών μέτρων στήριξης στα μικρά νησιά Αιγαίου καθορίζει η εγκύκλιος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΥπΑΑΤ έως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να πληρώσει στους αγρότες το ποσό των 700 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται τα αδιάθετα 88 εκατ. ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης του 2023, τα 245 εκατ. ευρώ των συνδεδεμένων ενισχύσεων και τα 425 εκατ. ευρώ των οικολογικών σχημάτων.

    Η σχετική ανακοίνωση

    Σας ενημερώνουμε ότι, μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει “κλείσει” , προκειμένου ο Οργανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί.

    Παρ’ όλο που η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21/2/2024, υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- πελάτες τους, με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν την δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή.

    Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αίσθημα ευθύνης προς τους παραγωγούς, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις σχετικές προσβάσεις και να καταχωρίσουν τις εκκρεμείς παραδόσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, για να λάβουν την ενίσχυση οι παραγωγοί σε επόμενη πληρωμή.

    Και τούτο γιατί οποιαδήποτε νέα παράταση θα προκαλούσε καθυστερήσεις στις πληρωμές όσων ήδη έχουν προβεί, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στις αναγκαίες καταχωρίσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από την Δευτέρα το Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής

    12 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες

    ΤτΕ: Αυξήθηκε στα 3,2 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών



    ΣΧΟΛΙΑ