• Οικονομία

    Αυξήσεις στο επίδομα θέρμανσης; Τι είπε ο αρμόδιος υφυπουργός

    • NewsRoom


    Νέο παράθυρο για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ανοίγει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανάφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός είπε πως εξετάζεται αυτό το μέτρο ειδικά για νοικοκυριά σε ορεινές περιοχές, μέτρο που λαμβάνεται υπόψη σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.

    Ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι η εξέταση των αλλαγών που μπορούν να προκύψουν στο ύψος του επιδόματος θέρμανσης με γεωγραφικά κριτήρια.

    Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, σύμφωνα με τον κ. Βεσυρόπουλο.

    Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου βρίσκεται η αγορά των καυσίμων εν όψει και της νέας χειμερινής περιόδου, η οποία αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

    Επιπλέον, προσπαθεί να βρει τρόπους πληρωμής του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019, ώστε να δοθεί άμεσα σε όσους έχουν ανάγκη, είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ