• Οικονομία

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Προσδοκούμε ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία μας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Την αισιοδοξία ότι το 2022 θα αποτελέσει την καλύτερη τουριστική χρονιά για τη χώρα μας, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο mononews, στο περιθώριο των χθεσινών εγκαινίων της HORECA.

    «Έχουμε μία πρώτη μεγάλη επιτυχία. Η HORECA έγινε – πράγμα που δεν ήταν βέβαιο- και με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως βλέπετε, έχει πλήθος κόσμου, ωραία περίπτερα, χαρά και πολλή αισιοδοξία για το 2022» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «τώρα είναι εθνικό στοίχημα όλων μας, αυτή την αισιοδοξία που υπάρχει να την κάνουμε πράξη».

    «Θα δουλέψουμε, εμείς ως κυβέρνηση και υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και οι φορείς αλλά και ο κάθε επιχειρηματίας μόνος του, ο κάθε εργαζόμενος, μία ομάδα όλοι, για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Και θα γίνει.» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

    «Οι προσδοκίες μας είναι ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία μας» τόνισε.

    Πρόγραμμα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκθέσεις

    Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στα εγκαίνια της HORECA νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι αναμένεται η έγκριση προγράμματος τις επόμενες μέρες, ώστε να δοθεί το 8% του τζίρου του 2019 σε όλες τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκθέσεις , εφόσον έχουν μείωση τζίρου μεταξύ 2019 και 2020, από 50% και άνω. Ένα μέτρο ενίσχυσης, όπως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που είχαν δοθεί το καλοκαίρι για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης.

    «Θα είναι μια σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία μέσα στην κρίση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων της ΗORECA το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης,  o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, η Πρόεδρος ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

    Η επιστροφή της HORECA και οι ελπίδες της εστίασης

    Mε την εστίαση στο σύνολό της να έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας με κλειστά για μεγάλο διάστημα τα καταστήματα λόγω των περιοριστικών μέτρων, η επιστροφή της ΗΟRECA φαίνεται ότι σηματοδοτεί για τους επιχειρηματίες του κλάδου και την ελπίδα για ανάκαμψη.

    Υπό το βάρος νέων πιέσεων ωστόσο, καθώς οι επιχειρήσεις και ολόκληρη η αγορά, έχουν να αντιμετωπίσουν από το καλοκαίρι και μετά, νέα  ζητήματα, σε διεθνές επίπεδο: την ανόδου των πρώτων υλών από τη μία και την αύξηση του ενεργειακού κόστους από την άλλη.

    Η καλή πορεία του τουρισμού πάντως που συνδέεται άμεσα και με εκείνη του κλάδου της εστίασης, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς θα συμβάλλει καθοριστικά για την εικόνα που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα.

    Κάτι που επεσήμανε και κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.«Η επάνοδος της HORECA είναι μια νησίδα ελπίδας και όπως όλοι διαπιστώσαμε σήμερα η μεγάλη προσέλευση του κλάδου δείχνει ότι παρά τις δυσκολίες των δύο τελευταίων ετών είμαστε έτοιμοι να πάμε την οικονομία και τη χώρα, ένα βήμα μπροστά».

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση εξετάζει στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων

     



    ΣΧΟΛΙΑ