ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται η ψηφιοποίηση των διαδικασιών για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, με τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής δύο ακόμη δηλώσεων, το πλήθος των οποίων εκτιμάται περί τις 7.600 ετησίως.
Ειδικότερα, ψηφιακά υποβάλλονται οι:
- αρχικές δηλώσεις καταβολής φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίων (ΦΣΚ) από εταιρείες, κοινοπραξίες επιτηδευματιών, συνεταιριστικές οργανώσεις, ενώσεις προσώπων ή κοινωνίες, με κερδοσκοπικό σκοπό
- αρχικές δηλώσεις απόδοσης συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων από εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού χώρου.
Η υποβολή γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Εφαρμογές / Φορολογικές Υπηρεσίες / Τέλη και ειδικοί φόροι.
Διαβάστε επίσης
ΥΠΕΝ: Ξεκινάει το έργο διαχείρισης αποβλήτων στο Άγιο Όρος
Νέα αύξηση κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου – Η προτεινόμενη διάταξη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurostat: Η Ελλάδα στις τρεις ακριβότερες χώρες της ΕΕ για καλλιεργήσιμη γη το 2024
- Metlen: Τι κρύβεται πίσω από το +6% της μετοχής
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα – Οι προκλήσεις
- Μάνφρεντ Βέμπερ: Προτείνει συγχώνευση των θέσεων των προέδρων Κομισιόν και Συμβουλίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.