ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά τα μαζικά αιτήματα από επαγγελματικούς φορείς της αγοράς αλλά και λογιστές φοροτεχνικούς και αφού έλαβε υπόψη δυσχέρειες και καθυστερήσεις στο σύστημα υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.
Η νέα προθεσμία μετατίθεται πλέον μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 313.000 δηλώσεις νομικών προσώπων, έναντι 338.000 δηλώσεων πέρυσι. Συνεπώς, με βάση τα δεδομένα των περσινών δηλώσεων, απομένουν λιγότερο από 25.000 δηλώσεις προς υποβολή.
Αντίστοιχα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 6.413.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.543.853 πέρυσι.
Με δεδομένο ότι ο ημερήσιος αριθμός υποβολής δηλώσεων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τις 10.600 δηλώσεις στα νομικά πρόσωπα και τις 80.000 στα φυσικά πρόσωπα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται, επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Διαβάστε επίσης:
ΔΥΠΑ: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Goldman Sachs: Kορυφαία αγορά η Ελλάδα – Αυξάνει τιμή στόχο και σύσταση για τον Γενικό Δείκτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαζικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ για τη στήριξη του πέσο – Νέα βουτιά στο νόμισμα της Αργεντινής
- Δημοσκόπηση GPO: Η ακρίβεια, ο πρωταγωνιστής των ψηφοφόρων – Μονοψήφια αποδοχή για τα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα
- Νικόλας Πατέρας στο 27ο Marine Money: Τα ορόσημα της 40ετούς πορείας του στη ναυτιλία και η ανάπτυξη της Contships (video)
- Μητσοτάκης από Πεντέλη: Προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες
