• Οικονομία

    700.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

    • Βασίλης Τσεκούρας
    Τα 22 SOS για την επανένταξη στην πάγια ρύθμιση της εφορίας

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καθορισμό των πόρων του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή που έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, δήλωση για το επίδομα θέρμανσης κατεβαλαν πάνω από 690.000 νοικοκυριά.

    Υπενθυμίζεται πως φέτος επιδοτείται το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, όπως και τα καυσόξυλα και τα πέλετ σε ορεινές περιοχές έως 2.500 κατοίκους.

    Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές για το επίδομα που ξεκινά από τα 80 ευρώ έως και τα 650 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα.

    Σημειώνεται πως μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα τιμολόγια, που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020, ενώ όσοι έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

    Η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου τους επόμενους μήνες για την υποβολή συμπληρωματικών τιμολογίων αγοράς, με ημερομηνία έκδοσης έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021. Οι εν λόγω δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα λάβουν το επίδομα έως τις 31 Μαρτίου 2021, ενώ προς τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων επιδοτούνται με φυσικό αέριο.

    Το επίδομα προσδιορίζεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται ο οικισμός της κύριας κατοικίας του δικαιούχου. Κριτήριο αποτελεί η θερμοκρασία σε κάθε μια από τις 13.000 ζώνες ανά την επικράτεια και το πόσες ημέρες το χρόνο ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

    Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

    Τα κριτήρια διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια:

    *Άγαμοι: Εισόδημα έως 12.000 ευρώ και περιουσία έως 130.000 ευρώ.

    *Έγγαμοι με παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και περιουσία έως 250.000 ευρώ.

    *Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ για 1 παιδί συν 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο και περιουσία έως 250.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΟΙΚ: Οι τρεις άξονες για το ρόλο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

    Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ»

    Κορονοϊός: Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ