array(0) {
}
        
    
Menu
0.16%
Τζίρος: 286.55 εκατ.

Ιράν: Σενάρια παρέμβασης των ΗΠΑ θα εξετάσει ο Τραμπ την Τρίτη – Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στις διαδηλώσεις

My Story

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο My Story: Η νέα ζωή με το παιδί, οι προκλήσεις του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, γήπεδο και μηχανή

Με μαύρο κομψό minidress και οpen heel γόβες, η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έφτασε χαμογελαστή, αλλά αγχωμένη.

«Αν ερχόμουν με τη μηχανή θα ήμουν στην ώρα μου, στο αυτοκίνητο είχα τουλάχιστον τη δυνατότητα να βαφτώ λίγο για να είμαι έτοιμη», εξηγεί με αμεσότητα για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης λόγω σύσκεψης στο γραφείο.

1

Διανύει μία από τις πιο χαρούμενες περιόδους της ζωής της, καθώς έγινε πρώτη φορά μητέρα -ο μικρός είναι μόλις 50 ημερών- και παράλληλα ανέλαβε καθήκοντα ενόσω ήταν έγκυος στο σχετικά νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Καταρχάς πότε προλάβατε και χάσατε τα κιλά της εγκυμοσύνης;», ρωτάω αυθόρμητα, έχοντας κατά νου τα χιουμοριστικά βιντεάκια που ανέβαζε στα social με τις λιγούρες της εγκυμοσύνης και την ασταμάτητη όρεξη για γλυκά!

«Το έραψα…» μου απαντάει γελώντας.

Ήταν μια πρόταση με συμβολισμό από τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο υπουργείο, πώς της πρωτοακούστηκε;

«Βέβαια είχε συμβολισμό, αλλά δεν είναι μία σχέση που επιλέγεις ή το ένα ή το άλλο, μπορείς να τα κάνεις και τα δύο, να είσαι μητέρα και να είσαι υπεύθυνη επαγγελματίας. Οπότε ναι, έγινα η πρώτη γυναίκα υπουργός η οποία γέννησε πάνω στη θητεία της και αυτό που λέω και ελπίζω ότι δεν θα είμαι η τελευταία», λέει.

Πόσο την άλλαξε ο ερχομός του παιδιού όταν μάλιστα έχει στα χέρια της την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής;

«Με άλλαξε όπως κάθε γυναίκα, φορτίζει περισσότερες αγωνίες, δυσκολίες, περισσότερες ενοχές. Ολες μας έχουμε ενοχές και φαντάζομαι σε κάθε στάδιο της ζωής ενός παιδιού. Από την άλλη είναι μια τρομερή πρόκληση γιατί καθημερινά, ακούγοντας τις άλλες μαμάδες, βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο υπουργείο έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας…», εξηγεί.

Δύο από τα πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα -το Δημογραφικό και το Στεγαστικό- είναι μέσα στις προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί με ορίζοντα τα δύο επόμενα χρόνια έως τις εκλογές και εξηγεί γιατί κατά την άποψη της καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έκανε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για το Δημογραφικό.

Για το στεγαστικό, τι διορθώσεις έγιναν στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» και πότε θα ψηφισθεί η επόμενη κίνηση που είναι η Κοινωνική Αντιπαροχή;

Αν και η πολιτική, όπως υποστηρίζει δεν ήταν στόχος, με σπουδές οικονομολόγου στο Λονδίνο, ακαδημαϊκή εμπειρία και θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, ο ΟΗΕ ανέλαβε στα 29 της χρόνια θέση συμβούλου μεταρρυθμίσεων του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το 2019 έγινε το νεότερο μέλος της κυβέρνησης σε ηλικία 31 ετών.

Τι θυμάται από την πρώτη μέρα ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας με υπουργό το «μεγάλο δάσκαλο», όπως λέει, Γιάννη Βρούτση;

Το πάθος για τον Ολυμπιακό και το γήπεδο είναι ένα από όσα κοινά μοιράζεται με τον σύζυγό της, ψυχίατρο Λεωνίδα Μαντωνάκη. «Ευτυχώς είναι Ολυμπιακός… Αν ήταν άλλη ομάδα θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα», λέει γελώντας.

Βέρα Πειραιώτισσα, διηγείται ότι πήγε στο γήπεδο έπαιζε Ολυμπιακός-Ρεάλ, κέρδισαν τους έφερε γούρι και γέννησαν 5 ώρες μετά!

Ο σύζυγος της έχει ενεργό ρόλο στη φροντίδα του μικρού, «βάζει πολλή πλάτη σ’ εμένα, αλλά το κάνει και για το μωρό» εξομολογείται με τρυφερότητα.

Αρνείται να αποχωριστεί τη μηχανή της: «Μου δίνει μια τεράστια ελευθερία κινήσεων. Τώρα ξανάρχισα, ακόμη και μετά από καισαρική ,γιατί έπρεπε να είμαι στην ώρα μου για το μωρό και για τη δουλειά».

Μοναχοπαίδι η ίδια, αποκαλύπτει την ανάγκη της για επικοινωνία και ποιο είναι το καταφύγιό της σε στιγμές πίεσης.

Όσο για τον πιτσιρικά, σε ποιον λέει ότι μοιάζει;

*Ευχαριστούμε θερμά το υπέροχο ξενοδοχείο “The Dolli” και το ανθρώπινο δυναμικό που πάντα πρόθυμα και με χαμόγελο μας φιλοξενεί.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Η Αναστασία Κοτανίδου μιλά στο My Story για την ιστορία του, τις δωρεές και τον ρόλο της φιλανθρωπίας στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας

Ο Γιώργος Τανισκίδης στο My Story: Το στοίχημα και η επιτυχία της Optima, ορειβασία και μαραθώνιος και η έμπνευση από τον Wiseman

Ο Βασίλης Μηλιώνης στο My Story: Η ολική επαναφορά με την Tikun Olam, η αυτοκριτική για το παρελθόν, οι βλέψεις για το μέλλον και γιατί θα ήθελε να είναι… αόρατος

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχαηλίδου: Νέο «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» με επιδότηση έως και 90% – Ξεκινά το πρόγραμμα της Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης
Μιχαηλίδου για Βαρουφάκη: «Επικίνδυνα και χυδαία» όσα είπε για τα ναρκωτικά – Έχω χάσει φίλο από ecstasy (βίντεο)
Δόμνα Μιχαηλίδου: Βασική προτεραιότητα για το 2026 η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος – Να ξαναχτιστεί ένα αίσθημα σταθερότητας και προοπτικής
Τέλος τα «συσσίτια» στις ευάλωτες οικογένειες, έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες – Το σχέδιο της Δόμνας Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο – Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2026 ανακηρύχθηκε η Θέρμη
Συνάντηση Μιχαηλίδου – Γκίκα για την ενίσχυση της οικογένειας και της γονεϊκότητας στη νησιωτική χώρα
Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε έξι νέες Περιφερειακές Ενότητες
Μιχαηλίδου: Αξιοποιούμε κάθε ευρωπαϊκό εργαλείο για να αυξήσουμε την προσφορά προσιτής κατοικίας
Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια της νέας Κάρτας Αναπηρίας στα μέσα μεταφοράς
Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα φέτος τα Χριστούγεννα