Menu
-1.24%
Τζίρος: 437.01 εκατ.

Δύο θάνατοι, ένα κοινό μυστικό: Τι συνδέει τον Μάικλ Τζάκσον με τον Γιώργο Μαζωνάκη

My Story

Γιώργος Μαργώνης: Ο επικεφαλής της Παπαστράτος, με αφορμή τα 95 χρόνια ιστορίας της, ανοίγει για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής για το My Story

Μια ηλιόλουστη μέρα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα μοιάζει με μια μικρή απόδραση. Φτάνοντας στον Ασπρόπυργο και αντικρίζοντας αμφιθεατρικά στο ύψωμα τις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος η εικόνα αλλάζει. Μπροστά σου ξεδιπλώνεται ένα υπερσύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα που αποτυπώνει το μέγεθος και τη δυναμική μιας ιστορικής εταιρείας. Και αν βρεθείς  εκεί την ώρα της αλλαγής βάρδιας, θα δεις δεκάδες εργαζόμενους να πηγαινοέρχονται με ρυθμό και οργάνωση σαν μελίσσι. Από τα πρώτα λεπτά συνειδητοποιείς πως εδώ δεν μιλάμε απλώς για ένα εργοστάσιο, αλλά για έναν οργανισμό που έχει εξελιχθεί, επενδύσει και μετασχηματιστεί ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια.

1

Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων ιστορίας συνυφασμένη με την πορεία της χώρας, ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, ανοίγει την πόρτα στο «Μy Story» και στο mononews για μια ξεχωριστή συζήτηση και για πρώτη φορά ένα τηλεοπτικό συνεργείο μπαίνει στη γραμμή παραγωγής θερμαινόμενων ράβδου καπνού και παρακολουθεί όλη τη διαδικασία που ακολουθείται.

Ο Γιώργος Μαργώνης μάς ξεναγεί στους χώρους και μας εξηγεί πώς δουλεύει μια εταιρεία με ελληνικό DNA, πώς καινοτομεί και συμβάλλει στην ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος γέννημα θρέμμα της Παπαστράτος, θυμάται τη μέρα που πέρασε την είσοδο στο παλιό εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας στον Πειραιά πριν από 25 χρόνια.

Κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία των αδελφών Παπαστράτου, πώς ξεκίνησαν όλα από το Αγρίνιο και τις φυτείες καπνού μέχρι το 1931 που ο Ευάγγελος Παπαστράτος έριξε τα θεμέλια και έφτιαξε το πρώτο εργοστάσιο, το οποίο μάλιστα εγκαινίασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ήταν το πιο σύγχρονο της εποχής παγκοσμίως.

Πώς έγινε η «φιλική», όπως περιγράφει, εξαγορά το 2003 από τη Philip Morris International και γιατί αποφασίστηκε να κρατηθεί το όνομα Παπαστράτος;

Πώς μετασχηματίστηκε από μία παραδοσιακή καπνοβιομηχανία σε μια εταιρεία τεχνολογίας με περίπου 2000 εργαζόμενους και εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες;

Αναφέρεται στα νέα επενδυτικά πλάνα, στη δημιουργία 4 νέων γραμμών παραγωγής που είναι ήδη στα σκαριά.

Μιλάει για την προσωπική του ζωή. Μικρός ήθελε να γίνει μπασκετμπολίστας…

Θυμάται τα παιδικά χρόνια στο Αιγάλεω, όπου μεγάλωσε, και εξηγεί γιατί τελικά τον κέρδισαν οι επιχειρήσεις.

Απαντά τι τον αγχώνει περισσότερο στην καθημερινότητα και ποια χαρακτηριστικά θεωρεί ότι χρειάζεται ένας CEO σήμερα για να οδηγήσει μια εταιρεία στην επιτυχία.

Τι συμβουλές άραγε δίνει στα δικά του παιδιά για το κάπνισμα και τι πρωτοβουλίες λαμβάνουν για την αποτροπή ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης;

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

95 χρόνια Παπαστράτος: Μετασχηματισμός, εξωστρέφεια και επένδυση στη νέα γενιά
Μελέτη ΙΟΒΕ για τα 95 χρόνια της Παπαστράτος: Από στον Ασπρόπυργο στις διεθνείς αγορές, με αποτύπωμα 0,42% του ΑΕΠ
Η Παπαστράτος στην 90ή ΔΕΘ: Το FutuReady Greece ανοίγει τη συζήτηση για τις προκλήσεις του μέλλοντος
95 χρόνια Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ
Παπαστράτος – 90η ΔΕΘ: Η ελληνική εξωστρέφεια και οι ευκαιρίες συνεργασίας με την Ιαπωνία
Μελέτη του ΙΟΒΕ για την Παπαστράτος: 95 χρόνια επενδύσεων, εξωστρέφειας και συμβολής στην ελληνική οικονομία
Η Παπαστράτος στη ΔΕΘ 2026: 95 χρόνια, «Εδώ, το Επόμενο Προηγείται»
Παπαστράτος: 30 νέες προσλήψεις Τεχνικών (Process Technicians) στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου
Παπαστράτος: Έσπασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2025
Παπαστράτος: 50 υποτροφίες και «γέφυρα» με την αγορά εργασίας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών