• Most Popular

    The Wise man: Τι γύρευαν ο Mr Zouglas και o Καμμένος στο Κατάρ; Τι θα κάνει η ΔΕΗ με την προσφορά της JP Αβαξ;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τριανταφυλλόπουλος (Μάκης) και Καμμένος (Πάνος), ο υπουργός, αλά μπρατσέτα στο Κατάρ! 

    Το Κατάρ έχει επισκεφτεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, υποπτέραρχο Mubarak bin Mohamed al-Kumait al-Khayarin και υποναύαρχο Mohammed bin Nasser al-Mohannadi.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο των συζητήσεων ήταν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως για παράδειγμα η συνεκπαίδευση των δύο αεροποριών και πιθανές πωλήσεις πυρομαχικών της Ελλάδας στο Εμιράτο. Η είδηση όμως δεν είναι εκεί.

    Η είδηση είναι ότι στο Κατάρ βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Μάλιστα όπως πληροφορείται η στήλη ο δημοσιογράφος μπήκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας στο αεροπλάνο ενώ κάποιοι λένε ότι έμειναν και στο ίδιο ξενοδοχείο. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι βέβαια τι γύρευε εκεί ο γνωστός δημοσιογράφος; Επισκέφτηκε δηλαδή το Κατάρ στα πλαίσια ρεπορτάζ ή απλά για αναψυχή; Εκτός και αν το ταξίδι του μαζί με τον κ. Καμμένο στην ίδια πτήση ήταν απλά μια σύμπτωση.

    Στα τάρταρα η ΔΕΗ…

    Χθες ασχοληθήκαμε με τη ΔΕΗ. Ηταν να μην το κάνουμε και οι νέες πληροφορίες ήρθαν αβασάνιστα. Tο κερασάκι στη χυλόπιτα το έβαλε η μετοχή, η τιμή της οποίας επέστρεψε στα τάρταρα. Υοu Know “tartara” Mr. Panagiotakis; Θα ξεκινήσουμε με τη μετοχή για να πάμε στα οικονομικά συμφέροντα. Από εχθές η τιμή της μετοχής πουλιέται και αγοράζεται στην καταπληκτική τιμή των 2,5 ευρώ.

    Η μετοχή βρέθηκε πιο χαμηλά εφέτος στις 8 Σεπτεμβρίου 2,48 ευρώ και στις 5 Ιουλίου στα 2,37 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Γενικός Δείκτης ήταν χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα (χθεσινό κλείσιμο 614,08 μονάδες), που σημαίνει ότι εάν δεν σταματήσει η κατηφόρα η ΔΕΗ του Παναγιωτάκη πάει για νέο χαμηλό.

     Πάμε τώρα στις business.

    H ΔΕΗ έκανε ένα διαγωνισμό για την αποθείωση μιας μονάδας παραγωγής και φαίνεται να μειοδότησε η J&P Αβαξ. Ομως ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ έχει άλλη πρόταση στο γραφείο του με σημαντικά χαμηλότερη προσφορά από την J&P Αβαξ. Να δούμε τώρα τι θα κάνει η ΔΕΗ.

    Η Lloyds και ο Δραγασάκης

    Στη Μεγάλη Βρετανία το δημόσιο ανέκτησε του 90% των χρημάτων 20,3 δισ. στερλινών που έβαλε για τη διάσωση της Lloyds Bank (αντίθετα δεν έχει ανακτήσει τα χρήματα από την RBS). Στην Ελλάδα, Δραγασάκης και Σία απώλεσαν λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων 38 δισ. ευρώ από όλες τις τράπεζες και ακόμα έχουν το θράσος (περί θράσους πρόκειται) να νουθετούν!

     ΕΑΒ: Ο εσωτερικός ελεγκτής πόσους ελέγχους έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο;

    Πολλοί είναι οι ψίθυροι στο εσωτερικό της ΕΑΒ αναφορικά με τον εσωτερικό ελεγκτή της Βιομηχανίας και τους ελέγχους που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Στους διαδρόμους της ΕΑΒ λέγονται διάφορα μεταξύ των εργαζομένων. Ότι σε αντίθεση με το παρελθόν οι εσωτερικοί έλεγχοι που γίνονται τους τελευταίους μήνες είναι ελάχιστοι.

    Λες και κάποιος δεν θέλει να αγγίξει πρόσωπα και καταστάσεις για διάφορα που συμβαίνουν στο εσωτερικό της ΕΑΒ. Δεν θέλουμε να είμαστε κακεντρεχείς και να υιοθετούμε ψιθύρους αλλά αυτά λέγονται.

    Στο παρελθόν πάντως, είχε παρέμβει η δικαιοσύνη για παραπάνω από μία υποθέσεις και διάφορα στελέχη κλήθηκαν να καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές. Όχι τίποτα άλλο αλλά η τελευταία Διοίκηση στην ΕΑΒ διορίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και από ότι μαθαίνουμε είχαν πρόθεση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και τα στραβά του παρελθόντος.

    Σε αναμμένα κάρβουνα οι φαρμακευτικές για το διορθωτικό δελτίο τιμών

    Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης από το υπουργείο Υγείας του διορθωτικού δελτίου τιμών για τα φάρμακα.

    Το σημείο εκείνο που περιμένουν ακόμη οι εταιρείες (εγχώριες και πολυεθνικές) και για το οποίο επικρατεί προβληματισμός είναι η τιμολόγηση των νέων φαρμάκων.

    Μέχρι στιγμής από το υπουργείο Υγείας δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για το τέλος εισόδου των νέων φαρμάκων στο σύστημα της δημόσιας δαπάνης και υπάρχουν προβλήματα σε σκευάσματα που περιμένουν να πάρουν τιμή βάση κοστολογίου.

    Μέχρι να γίνει αυτό, όλη η φαρμακευτική αγορά θα περιμένει από ότι φαίνεται με αγωνία τις επόμενες κινήσεις του αρμοδίου υπουργείου. Μάλιστα στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής έλεγε πρόσφατα σε συζήτηση μεταξύ γνωστών και φίλων ότι καθόμαστε κυριολεκτικά σε «αναμμένα κάρβουνα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Καλλιμανόπουλος: Δικαστική προστασία για τα 46 πλοία της Toisa και των θυγατρικών της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Οι Big Business του Μπάκουλη (ΓΕΝΟΠ) με την ΔΕΗ. Τι συμβαίνει με τα F16;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: H Ρένα Δούρου και η αγορά ενός (επικίνδυνου) κτιρίου του επιχειρηματία Συγγελίδη



    ΣΧΟΛΙΑ