• Most Popular

    The wise man: Παρασκήνιο με τον άτακτο σύμβουλο του υπουργού Παπαδημητρίου. Το μυστικό των ΕΛΠΕ με το οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το Μέγαρο Μαξίμου μετά από 24 ώρες επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος του Bloomberg, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μόνο το 30% όσων συμφώνησε για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν θέλω να με κυβερνάνε αυτοί (Ούτε τον Κούλη, θέλω). Αλλά με προσβάλλουν. 

    Μεταγραφές συμβούλων, από σύζυγο σε σύζυγο

    Δημήτρης Παπαδημητρίου Υπουργείο Οικονομίας
    Δημήτρης Παπαδημητρίου Υπουργός Οικονομίας

    Ένα χαρακτηριστικό της λειτουργίας της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι ορισμένα θέματα διαχειρίζονται ως οικογενειακές υποθέσεις. Ο σχετικά νέος υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, εξ Αμερικής, έφερε στο υπουργείο του τον σύμβουλο της συζύγου του της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, υπουργός και αυτή στο υπουργείο Εργασίας.

    Πρόκειται για οικονομολόγο, ο οποίος είχε στο παρελθόν αρκετές περιπέτειες, οικονομικές και μη. Έκανε κακές παρέες.

    Το μυστικό των ΕΛΠΕ με το οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ

    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)
    Γρηγόρης Στεργιούλης (Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ) , Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος ΕΛΠΕ)

    Λίγες ημέρες νωρίτερα σας γράφαμε για ένα οικόπεδο που θέλουν να αγοράσουν τα ΕΛΠΕ. Το οικόπεδο αυτό συνορεύει με το διυλιστήριο στον Ασπρόπυργο. Λοιπόν φανατικός αναγνώστης της στήλης μας είπε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

    Καταρχήν η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει αποφασίσει να αγοράσει αυτό το οικόπεδο όχι τόσο επειδή είναι αναγκαίο (δεν θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση του υπάρχοντος διυλιστηρίου) αλλά γιατί θέλει να παραχωρήσει ένα μέρος για χρήση στον Δήμο. Εκεί θα γίνουν χώροι αθλοπαιδιών για να παιδιά της περιοχής. Αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα θετικό.

    Το οικόπεδο τώρα ανήκει στην ΕΑΣ Ελευσίνας (ΠΥΡΚΑΛ) και εκεί εργάζονται περίπου 25 άτομα ως φύλακες ηλικίας πέριξ των 50 ετών.  Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής του Εργατικού Κέντρο της περιοχής ο οποίος πιέζει να προσληφθούν όλοι μαζί από τα ΕΛΠΕ. (παλαιά πασοκικά κατάλοιπα). Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να γίνει καθώς στα ΕΛΠΕ όπως γίνεται σε όλες τις εταιρίες παγκοσμίως υπάρχει όριο ηλικίας για τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια που είναι τα 30 έως 35 χρόνια.  Επίσης για να εργαστεί κάποιος στα διυλιστήρια πρέπει να περάσει μια βασική εκπαίδευση τουλάχιστον 2 ετών.

    Όμως τα ΕΛΠΕ έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν όλους αυτούς τους αθρώπους για περίπου ένα χρόνο για να καθαρίσουν το οικόπεδο. Και μάλιστα με υπερδιπλάσιους μισθούς από ότι λαμβάνουν τώρα. Καθόλου άσχημα για τις εποχές που διανύουμε.

    Όλο και πιο χαμηλά 

    Εχθές η απόδοση του 10ετούς άγγιξε το 8% για να κλείσει στο 7,8%. Αυτά είναι ψιλοπράματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό-οργανοπαίχτη, οι αγορές θα χόρευαν στο ρυθμό του δικού του οργάνου, του ζουρνά. Υπάρχουν όμως και μερικοί που καταλαβαίνουν. Για παράδειγμα ο Χουλιαράκης, τον οποίο ζώνουν τα φίδια κάθε φορά που η απόδοση ανεβαίνει. Κι έτσι όπως συμβαίνει πάντα αναλαμβάνει ο ηρωικός Τσακαλώτος. Ο οποίος πλέον προτίθεται να κατεβάσει κι άλλο το αφορολόγητο. Αυτό που κατέβασε ήδη, απειλώντας ότι θα παραιτηθεί. Αριστερές αγριάδες.

    No control

    Θωμάς Λιακουνάκος
    Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος οδηγείται για την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015.

    Στη Euromedica του Θωμά Λιακουνάκου – την έχει αναλάβει ο υιός Νίκος αφού ο μπαμπάς είναι στη στενή- είχαμε αντικατάσταση του προϊσταμένου του λογιστηρίου. Ο Κωνσταντίνος Νικολέτος ανέλαβε σε αντικατάσταση του Νίκου Βασιλόπουλου. Ο Νικολέτος ήταν ορκωτός στην Ελληνική Ελεγκτική Α.Ε. Πριν από μερικούς είχαμε στην εταιρεία κι άλλη αλλαγή πιο σημαντική.

    Άλλαξε ο εσωτερικός ελεγκτής.  Κι αυτοί οι λογιστές δεν είναι ταχυδακτυλουργοί όταν έχουν να κάνουν με μια εταιρεία με 400 εκατ. ευρώ δάνεια και αρνητικά ίδια κεφάλαια 221 εκατ. ευρώ! Εκτός από αυτά η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και μείωσης του κύκλου εργασιών λόγω του ότι ο ΕΟΠΥ έκοψε κατά 43% τις αποζημιώσεις.

    Επίσης η εταιρεία αντιμετωπίζει το θέμα της μετάταξης των υπηρεσιών της στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% από 13%.  Πάντως καλό θα ήταν να μας πουν από την εταιρεία τι έγινε με εκείνη την αύξηση κεφαλαίου και τους επενδυτές που αναζητούσαν στην Ελλάδα τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν και αλλού.

    Τράπεζα παίρνει το Ζείδωρον στου Ψυρρή

    Στα σοκάκια του Ψυρρή κάποιοι από εμάς θα έχουν κάτσει στο εστιατόριο Ζείδωρον και θα έχουν γευτεί τους ωραίους μεζέδες. Όμως το εστιατόριο αυτό μπορεί να αλλάξει ιδιοκτήτη. Ήδη έχει κατασχεθεί το ακίνητο από τη Εurobank, η οποία θα προχωρήσει σε πλειστηριασμό για οφειλή περίπου 900.000 ελβετικών φράγκων.

    Από επιτυχία σε επιτυχία ο Σταμάτης και ο Γιώργος.  

    Ομολογιακό Δάνειο 6 εκατ. ευρώ σύναψε η εταιρεία Fleoxopack με την Alpha Bank με επταετή διάρκεια, όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της εταιρείας. Η τράπεζα είναι έκπληξη αφού μέχρι τώρα η Flexopack είχε παραδοσιακή σχέση με την Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει γίνει πολύ δυσκίνητη.

    Το νέο δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για δύο σκοπούς. Από τη μια για την πρόωρη αποπληρωμή και ολοσχερή εξόφληση του υπολειπόμενου κεφαλαίου δύο εκδοθέντων κοινών ομολογιακών δανείων που είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν από την Alpha Bank.

    Από την άλλη για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας της θυγατρικής της στην Αυστραλία «FLEXOPACK PTY LTD».

    Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η εταιρεία ανακοίνωσε και ένα ακόμη ομολογιακό δάνειο ύψους 3 εκατ. ευρώ με επταετή διάρκεια αποπληρωμής αυτή τη φορά από τη Eurobank για την κάλυψη αναγκών της εταιρείας.

    Η Flexopack ελέγχεται από τα αδέλφια Γκινοσάτη (Σταμάτης και Γιώργος έχουν και τη διοίκηση) και δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων πλαστικών υλικών συσκευασίας τα οποία απευθύνονται ευρέως σε πολλούς τομείς, o κυριότερος από τους οποίους είναι ο κλάδος συσκευασίας τροφίμων.

    Και δεν πουλάνε με τίποτα, παρά τις προτάσεις των ξένων funds. Όλα βέβαια υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας γυναίκας, της κυρίας Ασημίνας (Μίνας).

    Προχωρά ο διαγωνισμός της ΚΕΕΕ για το πληροφοριακό σύστημα ανοικτού λογισμικού

    illustrate the wise manΠροχωρά ο διαγωνισμός της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφορικά με το έργο «Προμήθεια Πληροφοριακού συστήματος ανοικτού λογισμικού αυτόματης επεξεργασίας και αντιστοίχισης στοιχείων μητρώου επιχειρήσεων».  Όπως πληροφορείται η στήλη έχουν ήδη κατατεθεί οι σχετικές προσφορές και πλέον ο διαγωνισμός μπαίνει στην τελική ευθεία.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο. Το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα αφορά περί τις 120.000 επιχειρήσεις οι οποίες υποβάλλουν ισολογισμούς.

    Το σύστημα θα μπορεί να τις αναγνωρίζει, να τις τοποθετεί σωστά και να κάνει ακόμη και εταιρικές ή κλαδικές λύσεις.

    Χρήσιμο εργαλείο καθώς με το πάτημα απλά του ονόματος της εταιρείας θα μπορεί κανείς να εντοπίζει όχι μόνο ισολογισμούς και τα δεδομένα τους αλλά θα έχει και πλήρη εικόνα για την εταιρεία που τον ενδιαφέρει.

    Αρκεί η εταιρεία να δημοσιεύει ισολογισμό! Το σύστημα μπορεί να κάνει όπως λένε στη γλώσσα τους οι προγραμματιστές λογική ταξινόμηση σε open data και link data.

    Και θα λύσει πολλά χέρια σε αρκετούς από εμάς, που καθόμαστε ώρες ατελείωτες να ψάξουμε μία εταιρεία, τα δεδομένα της και οτιδήποτε την αφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ