• Most Popular

    H COSMOTE δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής!

    φοιτητές


    Καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών, μαθητές και γονείς προετοιμάζονται τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, που θα κρίνουν το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, χιλιάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στις σχολικές αίθουσες, προκειμένου να δώσουν αυτά τα τέσσερα μαθήματα που θα καθορίσουν το μετέπειτα στάδιο της ζωής τους.

    Σημειώσεις, διαγωνίσματα, ασκήσεις, ξενύχτια πάνω από τα βιβλία και πολλές ώρες διαβάσματος και άγχους για αυτές τις 3 ώρες που διαρκεί η κάθε εξέταση. Όσα παιδιά περνάνε από αυτή την, ομολογουμένως, δύσκολη διαδικασία, έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και έχουν καταθέσει ένα μεγάλο μέρος του εαυτού τους. Μια προσπάθεια, που κλιμακώνεται χρόνο με το χρόνο και κορυφώνεται τη στιγμή των Πανελλαδικών, όπου οι μαθητές βάζουν τα δυνατά τους για να εισέλθουν στη σχολή της πρώτης τους επιλογής.

    Παρά τις καθημερινές δυσκολίες, το άγχος και την πίεση, τα παιδιά αυτά, έχοντας θέσει υψηλά ιδανικά, μάχονται για αυτά, με πείσμα, υπομονή και επιμονή. Επιδεικνύοντας ένα αξιοθαύμαστο ψυχικό σθένος, καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, προκειμένου όχι μόνο να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά και να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των γονέων και των δασκάλων τους.

    Οι μαθητές αυτοί που, παρά τις οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες που μπορεί να συναντούν, πετυχαίνουν το στόχο τους, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, δίνοντας ένα μάθημα ζωής σε όλους εμάς.

    Αρωγός στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια των παιδιών και των γονέων τους, γίνεται η COSMOTE, μια εταιρεία γνωστή για τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η εταιρεία γίνεται το μέσο για να αποδείξει στο ευρύ κοινό ότι τα παιδιά αυτά αποτελούν πρότυπο για όλους εμάς.

    Έτσι, στο πλαίσιο των δράσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, η COSMOTE ανακοινώνει για 16η χρονιά το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και προκηρύσσει υποτροφίες συνολικού ύψους 620.000 ευρώ για τους πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

    Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2017-2018 περιλαμβάνει:

    • 40 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και
    • 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€)¹ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

    COSMOTE Υποτροφίες

    Επιπλέον των υποτροφιών η COSMOTE, η οποία από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει 581 υποτροφίες, προσφέρει στους υποτρόφους δωρεάν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και υπηρεσίες για όλα τα έτη σπουδών τους.

    Αντιδρώντας στο απαισιόδοξο κλίμα της εποχής, οι νέοι, θέτοντας υψηλούς στόχους και μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς, επιμένουν και κερδίζουν το στοίχημα της ζωής και διεκδικούν όσα τους αξίζουν. Στο πλευρό τους, βρίσκονται πάντα οι γονείς τους που τους εμψυχώνουν, τους στηρίζουν και τους προσφέρουν τα απαραίτητα ψυχικά εφόδια για να εστιάσουν στα ιδανικά τους.

    1.Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ