• Mononews TV

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Το όραμα για το μέλλον της τράπεζας – mononewsTV


    Στις 7 Ιουνίου στο Investor Day ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης θα ανοίξει τα χαρτιά του για τους αναθεωρημένους στόχους του 2023 και θα παρουσιάσει στους επενδυτές το επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο της τράπεζας για το διάστημα 2023-2025.

    «Στην Alpha Bank είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει και πιστεύουμε ακράδαντα ότι, σε αυτό το περιβάλλον, βρισκόμαστε σε σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας αξίας για τους Μετόχους μας. Οι ισχυρές μας επιδόσεις και η επίτευξη όλων των μεγάλων στόχων που θέσαμε, μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση εν όψει της Investor Day του Ιουνίου, όπου θα παρουσιάσουμε το όραμά μας για το μέλλον της τράπεζας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης.

    Και κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τράπεζας στους διεθνείς αναλυτές υπογράμμισε πως στόχος είναι η διανομή μερίσματος –το 20%- από τα κέρδη του 2023, αφού βέβαια δώσουν το «πράσινο φως» οι εποπτικές αρχές.

    Τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 111,2 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικά του πρώτου τριμήνου ήταν η συγκράτηση στις νέες χρηματοδοτήσεις, όπως και οι αυξημένες αποπληρωμές δανείων.

    Αν και το πρώτο τρίμηνο η καθαρή πιστωτική επέκταση ήταν αρνητική κατά 400 εκατ. ευρώ -καθώς η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αντισταθμίστηκε πλήρως από το υψηλό επίπεδο των αποπληρωμών-, η Διοίκηση της τράπεζας προβλέπει ότι η εικόνα θα αλλάξει το δεύτερο εξάμηνο 2023.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ